Rimac Nevera: Το υπερόπλο των 1.915 ίππων (Video)


Η Κροατική Rimac Automobili παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με εκκωφαντική απόδοση 1.915 ίππων και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

  • 1/6/2021

Αφού προηγήθηκαν αρκετά teaser και ένα πρωτότυπο μοντέλο, η Rimac παρουσίασε επίσημα το νέο της ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο που φέρει το όνομα Nevera. Είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Rimac C_Two και οι «εκκωφαντικές» επιδόσεις του το φέρνουν απέναντι στο Tesla Roadster δεύτερης γενιάς.

Το Nevera διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν για κάθε τροχό) που φυσικά δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς και αποδίδει συνολικά 1.915 ίππους και 2.360 Nm ροπής. Τα νούμερα είναι πολύ εντυπωσιακά και μπορούμε μόνο να φανταστούμε προς το παρόν την αίσθηση της επιτάχυνσης. Ενδεικτικά, το 0-100 διαρκεί 1,85 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 415 χλμ/ώρα.

Για να εξισορροπήσει την απίστευτη δύναμη, η Rimac έχει προσαρμόσει κεραμικά δισκόφρενα, 390 χιλιοστών της Brembo με δαγκάνες έξι εμβόλων. Αυτά λειτουργούν σε συνδυασμό με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας, που σύμφωνα με τη Rimac: «χρησιμοποιεί την υψηλότερη χρήση αναγεννητικής πέδησης οποιουδήποτε άλλου αυτοκινήτου στην αγορά».

Η Rimac έχει εγκαταστήσει στο Nevera πολλά ενεργά αεροδυναμικά μέρη για να αυξήσει τις δυνατότητες ψύξης, απόδοσης και σταθερότητας του αυτοκινήτου. Όπως για παράδειγμα, το προφίλ του καπό, το ειδικό πτερύγιο κάτω από το αμάξωμα, ο πίσω διαχύτης και η πίσω πτέρυγα που όλα μπορούν να κινούνται ανεξάρτητα, με στόχο τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση σε όλες τις συνθήκες.

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας τροφοδοτεί την μπαταρία, η οποία έχει σχεδιαστεί από το μηδέν από τη Rimac και είναι κατά πολύ βελτιωμένη σε σχέση με αυτή του πρωτοτύπου C_Two, τόσο σε απόδοση όσο και σε αντοχή. Η εταιρεία από την Κροατία ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει χρησιμοποιήσει την μπαταρία ως δομικό σκέλος, υποστηρίζοντας ότι προσθέτει 37% περισσότερη ακαμψία στο μονοκόκ πλαίσιο ινών άνθρακα της Nevera. Η Rimac ισχυρίζεται ότι αυτή είναι «η πιο άκαμπτη δομή οποιουδήποτε αυτοκινήτου που έχει κατασκευαστεί ποτέ.»

Η χωρητικότητα της μπαταρίας τώρα φτάνει τις 120 kWh και μπορεί να παρέχει αυτονομία που αγγίζει τα 548 χιλιόμετρα. Εντυπωσιακό είναι δε το γεγονός ότι με δυνατότητα φόρτισης 500 kW, η φόρτιση από το 0 έως το 80% απαιτεί μόλις 19 λεπτά. Όπως συνηθίζεται στα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η μπαταρία είναι τοποθετημένη χαμηλά μεταξύ των δύο αξόνων, εξασφαλίζοντας άριστη κατανομή βάρους 48:52 για καλύτερη ευελιξία και του χειρισμό.

Το σύστημα κατανομής της ροπής All-Wheel Torque Vectoring 2 της Rimac βοηθά στην βελτίωση της πρόσφυσης και της δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος. Η ηλεκτρονική τεχνολογία του συστήματος ελέγχει την ποσότητα ροπής που αποστέλλεται σε κάθε τροχό ξεχωριστά, με βάση τις παραμέτρους 7 διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης. Τα πρώτα πέντε είναι τα: Sport, Drift, Comfort, Range, Track και υπάρχουν επιπλέον άλλα δύο τα οποία διαμορφώνει κατ’ επιλογή ο οδηγός.

Τα ηλεκτρονικά συστήματα του Nevera δεν τελειώνουν εδώ. Το υπεραυτοκίνητο από την Κροατία είναι εξοπλισμένο με 12 αισθητήρες υπερήχων, 13 κάμερες, έξι ραντάρ και ειδικό λογισμικό της πασίγνωστης NVIDIA, το Pegasus που αναλύει όλες τις παραμέτρους και επεξεργάζεται τα διαθέσιμα δεδομένα. Έτσι, θα είναι έτοιμο αφού αναλύσει και τον τρόπο οδήγησης, να προτείνει βελτιώσεις στην κίνηση σε πίστα με αγωνιστικές γραμμές, στα σημεία εισόδου και εξόδου από τις στροφές, προσφέροντας ηχητική όσο και οπτική καθοδήγηση. Η κροατική εταιρεία δηλώνει ότι η δυνατότητα AI Driver Coach θα ενεργοποιηθεί από το 2022 με μία ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού over-the-air.

Το εσωτερικό τώρα, είναι διθέσιο και διαθέτει τρεις οθόνες TFT, οι οποίες είναι διαμορφώσιμες από το πρόγραμμα οδήγησης. Η εταιρεία αναφέρει ότι η καμπίνα εστιάζει στην οδηγική απόλαυση και απόδοση. Όλοι οι περιστροφικοί διακόπτες από αλουμίνιο είναι αποκλειστικά σχεδιασμένοι για το Nevera.

Μάλιστα ο Κροάτης κατασκευαστής προσφέρει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξατομίκευσης, ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να προσαρμόσουν τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου τους. Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά επιλογών περιποίησης και υλικών, ενώ η Rimac θα προσφέρει επίσης τις εκδόσεις GT, Signature και Timeless για το Nevera. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα στους επίδοξους πελάτες να επιλέξουν την απόλυτα προσωπική “Bespoke” επιλογή εξοπλισμού, σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Η παραγωγή του  Nevera θα περιοριστεί σε 150 μονάδες, όλες εκ των οποίων θα κατασκευάζονται στην Κροατία. Το κόστος θα ξεκινά από τα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάθε αυτοκίνητο θα υπογράφεται προσωπικά από τον ιδρυτή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rimac, Mate Rimac.