Δεν θα πιστέψετε πόσα χιλιόμετρα έχει «γράψει» αυτή η BMW M5 (video)


Ενας Τεξανός οδηγεί για 20 χρόνια την αγαπημένη του BMW, κοντεύει το 1 εκατ. χιλιόμετρα και ισχυρίζεται ότι ο κινητήρας της δεν έχει υποστεί καμία βλάβη!

  • 21/7/2022

Εσείς πόσο συχνά αλλάζετε το αυτοκίνητό σας; Ή πόσο ασφαλείς νιώθετε να κάνετε εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με αυτό; Στο κεντρικό Τέξας των ΗΠΑ, ένας ιδιοκτήτης BMW M5 έχει διανύσει 868.000 χιλιόμετρα! Και αν σας φαίνεται απίστευτο το νούμερο, όχι, δεν κάνουμε λάθος. Το κοντέρ γράφει 542.500 μίλια (ασφαλώς, μιλάμε για τις ΗΠΑ), όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία.

Είναι δυνατόν να μη λατρέψεις τον ιδιοκτήτη της; Όπως και κάθε οδηγό που διατηρεί στην κατοχή του το αγαπημένο του όχημα, όσο αυτό μπορεί να τον μετακινεί με ασφάλεια. Οι πρώτες αγάπες, είναι συχνά και οι μεγαλύτερες.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, είναι η BMW M5 E39 του 2002. Σε γκρι χρώμα σε πολύ καλή κατάσταση, με άψογα διατηρημένο εσωτερικό. Αν περάσει δίπλα σας, θα θεωρήσετε ότι είναι «μία όπως όλες οι άλλες». Αμ δε!

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε ότι λείπει το καπό. Μην προβληματιστείτε, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά χρειάζεται «λίγη δουλειά», σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της. Ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο κινητήρας δεν έχει χρειαστεί ουδεμία επισκευή. «Δεν έχει ανοιχθεί καθόλου», είναι η χαρακτηριστική ατάκα του. Πιστόνια, φλάντζες κεφαλής και όλα τα εσωτερικά μέρη του μοτέρ είναι… όπως τα πρωτοέφτιαξε η βαυαρική εταιρία πριν από 20 χρόνια!

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το ίδιο συμβαίνει και με τους πλαστικούς οδηγούς των αλυσίδων χρονισμού. Κάτι που, πάντως, μοιάζει δύσκολο να γίνει πιστευτό, με δεδομένα τα προβλήματα που έβγαζαν οι συγκεκριμένες (S62) αλυσίδες. Αλλά και να μην ισχύει, ποιος νοιάζεται στην τελική;

Οσο για το πώς… προέκυψαν τα 868.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο; Στο Τέξας οι αποστάσεις είναι έτσι κι αλλιώς τεράστιες, τα πάντα είναι πολύ «απλωμένα». Επίσημη απάντηση δεν υπάρχει, οπότε μπορούμε με «ασφάλεια» να εκτιμήσουμε ότι είτε ο ιδιοκτήτης διένυε μεγάλες αποστάσεις για εργασιακούς λόγους, είτε απλά του αρέσουν τα μεγάλα ταξίδια. Και ποιος, άλλωστε, δε θα ήθελε να βρίσκεται συνέχεια στο τιμόνι μιας BMW M5 και να απολαμβάνει τη χαρά της οδήγησής της;