Επιστρέφει στην παραγωγή η BMW M5 Touring;


Σύμφωνα με (ως τώρα)ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την εταιρεία, η BMW πρόκειται να παρουσιάσει προς τα τέλη του 2024 την καινούργια M5 Touring.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/6/2022

Η συγκεκριμένη πληροφορία αναρτήθηκε στο ιστολόγιο «Bimmerpost» το οποίο δεν ανήκει επίσημα στην BMW αλλά κάποιοι από τους συντελεστές του έχουν άμεση επικοινωνία με υψηλά ιστάμενα στελέχη της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με μια σύντομη περιγραφή σε αυτό, η BMW πρόκειται να παρουσιάσει ξανά την Touring (station wagon) εκδοχή της M5 στην καινούργια γενιά του μοντέλου. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το πρόγραμμα εξέλιξής της έχει τον κωδικό «G99» (για τη sedan έκδοση αυτός είναι «G90»).

Βάσει όσων γίνονται γνωστά στη συγκεκριμένη ανάρτηση, η έναρξη παραγωγής της καινούργιας M5 Touring είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2024, ενώ αυτή για την τετράθυρη έκδοση του μοντέλου θα γίνει λίγους μήνες νωρίτερα, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο κινητήρας τους θα είναι ο νέος V8 χωρητικότητας 4,4 λίτρων ο οποίος θα διαθέτει και σύστημα Plug-in Hybrid και η κίνηση θα μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς («xDrive»).

BMW M5 Touring («E34»), 1992.
BMW M5 Touring («E34»), 1992.

Θυμίζουμε ότι η BMW είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την M5 Touring το 1992 (φωτογραφία επάνω). Η δεύτερη γενιά της συγκεκριμένης εκδοχής του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2007. Εάν τελικά επιβεβαιωθεί επίσημα η πληροφορία που αναφέρεται στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, η νέα θα είναι η τρίτη κατά σειρά. Με δεδομένο ότι η γερμανική εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα την M3 Touring δεν αποκλείεται να γίνει πράξη και η καινούργια M5 Touring.