Διαρροή για τη νέα Mercedes-AMG GT R Black Series


Παρότι η Mercedes-AMG κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με το νέο «τερατάκι» στη γκάμα της, καλοθελητές πόσταραν στα social media την πρώτη εικόνα της AMG GT R Black Series.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 9/7/2020

Εδώ δεν μιλάμε για μία ακόμα σπορ έκδοση κάποιου δυναμικού μοντέλου της Mercedes-Benz αλλά για το απόλυτο όχημα των Γερμανών, που διαθέτει μεν πινακίδες για να κυκλοφορεί στους δρόμους, το φυσικό του όμως περιβάλλον είναι κατά κανόνα η πίστα. Οι άνθρωποι της Mercedes-AMG εξελίσσουν τη νέα GT R Black Series εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ πολλά χιλιόμετρα έχουν γραφτεί στην πράσινη κόλαση του Nurburgring.

Για την έκδοση του 2021, παρατηρούμε μία μεγαλύτερη οβάλ γρίλια μπροστά (ή την έλλειψη προφυλακτήρα, λόγω αυτής…) που θυμίζει κάτι από τις παλιές Panamericana. Εξίσου έντονα είναι μία σειρά από μικρά, carbon πτερύγια, σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, τα οποία –κρίνοντας από την κλίση τους- παίζουν ρόλο στην αύξηση της αρνητικής άντωσης και κατά συνέπεια στην ευστάθεια και στον έλεγχο του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Νέα δείχνει και η πίσω αεροτομή, σε χορταστικό μέγεθος.

Σύμφωνα με φήμες, η νέα GT R Black Series θα εφοδιάζεται με το γνωστό twin-turbo V8 σύνολο των 4,0 λίτρων, το οποίο όμως -χάρη στις φροντίδες των ανθρώπων της AMG- θα αποδίδει 710 ίππους ισχύος και 850 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά, σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις όποιες άλλες βελτιώσεις σε αναρτήσεις, φρένα κ.λπ. λογικά θα ρίχνουν αρκετά το ρεκόρ γύρου του αυτοκινήτου στο ring. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τα σκήπτρα έχει η Lamborghini Aventador SVJ, με 6:44.97 λεπτά. Δεν μπορούμε να πούμε αν το νούμερο αυτό κινδυνεύει, είναι όμως σχεδόν σίγουρο ότι και η νέα AMG θα γυρνάει την πίστα σε κάτω από 7 λεπτά.