«Dieselgate»: Η Volkswagen αναζητά συμβιβασμό στη Γερμανία


Όπως έγινε γνωστό, τα στελέχη της Volkswagen έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών για την εξεύρεση λύσης στις αγωγές κατά της εταιρείας, λόγω του σκανδάλου «Dieselgate».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/1/2020

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Volkswagen, η εταιρεία έχει ξεκινήσει συνομιλίες με στελέχη της Ομοσπονδίας Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών («Verbraucherzentrale Bundesverband» ή αλλιώς «VZBZ»), με σκοπό να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση για όλους, έπειτα από αγωγές που έχουν καταθέσει Γερμανοί πελάτες της μετά τη γνωστοποίηση του σκανδάλου «Dieselgate».

Η Ομοσπονδία «VZBZ» έχει μεγάλη επιρροή στη Γερμανία και απώτερος στόχος της Volkswagen είναι να βρεθεί συμβιβαστική λύση με τους πελάτες της οι οποίοι αξιώνουν οικονομική αποζημίωση επειδή μόλυναν το περιβάλλον περισσότερο από ό,τι ανακοινώνονταν επίσημα, με το πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητό τους της VW.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Η Volkswagen και η Ομοσπονδία Γερμανικών Οργανώσεων Καταναλωτών συμφώνησαν να αρχίσουν συνομιλίες σχετικά με έναν πιθανό συμβιβασμό. Οι επαφές βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα καταλήξουν σε κάποιον διακανονισμό. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν εμπιστευτικές οι συνομιλίες».

Ένα από τα μέτρα που έχει αρχίσει να εφαρμόζει η Volkswagen στη γερμανική αγορά είναι να αναβαθμίζει δωρεάν το λογισμικό των πετρελαιοκινητήρων της της (με κωδική ονομασία «EA189») που έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο «Dieselgate», ώστε τα αυτοκίνητα στα οποία είναι τοποθετημένοι να εξακολουθούν να κυκλοφορούν νόμιμα στη Γερμανία και χωρίς επιπλέον κόστος για τους ιδιοκτήτες τους.