Dodge: Αυτό είναι το πιο ισχυρό Charger που έχει κατασκευαστεί ποτέ (photos)


Η Dodge αποχαιρετά τα θρυλικά muscle cars της, Charger και Challenger δημιουργώντας 7 ειδικές εκδόσεις 'Last Call'. Το 2023 Dodge Charger King Daytona έρχεται με 818 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DODGE
  • 15/9/2022

Η τέταρτη από τις επτά ειδικές εκδόσεις Last Call της Dodge είναι εδώ, και πρόκειται για το πιο ισχυρό Charger που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Λόγος για το 2023 Dodge Charger King Daytona, που πρόκειται για ένα Hellcat μοντέλο, και «κουβαλάει» 818 PS ιπποδύναμης.

Η Dodge έχει προσφέρει στο νεότερο Charger της το πακέτο Charger SRT Hellcat Redeye Widebody, και έχει προσθέσει 10 -επιπλέον- PS δύναμης, γιατί δε θα ήταν Charger, αν δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρό. Το συγκεκριμένο φέρει έναν supercharged V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 L, που παράγει τελικά 807 PS, όπως ακριβώς και το Dodge Challenger SRT Super Stock, που κυκλοφόρησε το 2020.

Έχουν τοποθετηθεί τροχοί Satin Carbon Warp Speed 20 ιντσών και πορτοκαλί φρένα Brembo, που ταιριάζουν με τον χρωματισμό του αμαξώματος. Η ανάρτηση παραμένει η ίδια, όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων του με 8 σχέσεις.

Η συγκεκριμένη έκδοση Last Call θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στον Go Mango χρωματισμό. Στο εξωτερικό του Charger King Daytona έχουν τοποθετηθεί chrome σήματα και μαύρα γραφικά, στην οροφή, το κάλυμμα του μοτέρ και το πορτπαγκάζ, ενώ το λογότυπο King Daytona εμφανίζεται στο πίσω και πλαϊνό μέρος.

Η καμπίνα είναι επίσης σχεδιασμένη με την ίδια φιλοσοφία, όσον αφορά τους χρωματικούς συνδυασμούς, καθώς το μαύρο και το πορτοκαλί δεσπόζουν σε όλο το εσωτερικό. Το μαύρο έχει επιλεχθεί για τα καθίσματα και το ταμπλό, ενώ το πορτοκαλί χρησιμοποιείται για τις ραφές και άλλες λεπτομέρειες, όπως το λογότυπο King Daytona στο ταμπλό του συνοδηγού, αλλά και ένα ακόμα σήμα Daytona στην πλάτη των καθισμάτων. Όπως σε όλα τα μοντέλα της σειράς Last Call, και το Dodge Charger King Daytona φέρει ένα σήμα Last Call πάνω στον κινητήρα, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στη σπανιότητα και μοναδικότητά του.

Μιλώντας για σπανιότητα, η Dodgeδε θα παράγει 1.000 μονάδες του Charger King Daytona, όπως έκανε με τα άλλα 3 μοντέλα της σειράς. Η παραγωγή θα περιοριστεί στις 300 μονάδες, εξαιτίας του πανίσχυρου κινητήρα που «κρύβει» το όχημα κάτω από το κάλυμμά του.

Όσον αφορά την ονομασία του, ένας οδηγός αγώνων drag είναι υπεύθυνος: Ο William "Big Willie" Robinson, θρύλος των αγώνων drag, ήταν αυτός που ενέπνευσε την Dodge. Γράφτηκε στα βιβιλία της ιστορίας του drag κατά τις δεκαετίες του '60 και του '70, οδηγώντας ένα Charger που -όχι συμπτωματικά- λεγόταν King Daytona.

Η επόμενη έκδοση Charger και Challenger, η 5η από τις 7, θα παρουσιαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου, με την τελευταία να αποκαλύπτεται στην έκθεση αυτοκινήτων 2022 SEMA Show, που θα λάβει χώρα στο Las Vegas στις αρχές Νοεμβρίου.