Δυναμώστε τα ηχεία και ακούστε πώς ουρλιάζει ο Cosworth V12 από το T.50s Niki Lauda (video)


Η Gordon Murray ετοιμάζεται για το δυναμικό ντεμπούτο του T.50s Niki Lauda, του απόλυτου «παιχνιδιού» για την πίστα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Gordon Murray Automotive - YouTube
  • 21/2/2024

Η Gordon Murray Automotive δημοσίευσε ένα video του T.50s Niki Lauda, και πιο συγκεκριμένα του κινητήρα Cosworth V12 που φέρει, να κάνει μία προσομοίωση της πίστας του Le Mans, δηλαδή την Circuit De La Sarthe. Αυτή τη στιγμή, οι Βρετανοί κάνουν εκτενείς δοκιμές στον κινητήρα του μοντέλου που προορίζεται αποκλειστικά για την πίστα, το οποίο θα κάνει το δυναμικό του ντεμπούτο αρκετά σύντομα.

Η έκδοση Niki Lauda βασίζεται στο πρώτο supercar της GMA, T.50, το οποίο έκανε το στατικό του ντεμπούτο στις ΗΠΑ στο The Quail τον περασμένο χρόνο. Φέρει αρκετές αναβαθμίσεις, σε σχέση με το νόμιμο για τον δρόμο μοντέλο, όπως για παράδειγμα φρένα ανθρακονήματος, εμπνευσμένα από τη Formula 1, μία ανακατασκευασμένη κεφαλή κυλίνδρων, και σύστημα άμεσης έγχυσης καυσίμου.

Σύμφωνα με την GMA, το δημιούργημά της μπορεί να ολοκληρώσει έναν γύρο στο Circuit De La Sarthe ταχύτερα από τη McLaren F1 GTR που κέρδισε το Le Mans το 1995. Ίσως αυτό να αποτελεί στοιχείο για την τοποθεσία του δυναμικού ντεμπούτου του μοντέλου, αφού ο Murray δεν έχει αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο ή την τοποθεσία αυτού.

Πάντως, η F1 GTR είχε χρόνο γύρου 3:58.470 στην πίστα, κι αυτός ακριβώς θα είναι ο στόχος του T.50s, αν επιδιώξει να κατακτήσει το ρεκόρ. Έκτοτε όμως, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στη χάραξη της πίστας, όπως για παράδειγμα η μετατροπή της ευθείας μεταξύ της Dunlop Bridge και των Esses σε καμπή. Στο παρακάτω video της προσομοίωσης, ο κινητήρας δε φαίνεται να κόβει σε εκείνο το σημείο.

Θυμίζουμε ότι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 της Cosworth αποδίδει 761 PS, ενώ το σασί και τα αεροδυναμικά στοιχεία είναι πλήρως εξατομικεύσιμα. Ο Gordon Murray έδωσε στο όχημα την ονομασία Niki Lauda, προκειμένου να τιμήσει τη νίκη του μεγάλου Αυστριακού οδηγού στο Grand Prix Σουηδίας του 1978 με το Brabham BT46B.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Gordon Murray Automotive θέλει να κατασκευάσει ένα Τ.33 αποκλειστικά για την πίστα

Gordon Murray T.50: Ο ήχος του V12 της Cosworth είναι απλά σοκαριστικός (video)

Πουλήθηκαν όλα τα Gordon Murray Automotive T.33