Εβδομαδιαία αναστολή παραγωγής της JLR στη Βρετανία


Όπως ανακοινώθηκε, η Jaguar Land Rover θα σταματήσει τον Νοέμβριο για μία εβδομάδα την παραγωγή αυτοκινήτων στα εργοστάσιά της που βρίσκονται στη Βρετανία, ενόψει “Brexit”.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/9/2019

Όπως δήλωσε ο κ. Ralf Speth, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover, την πρώτη εβδομάδα του προσεχούς Νοεμβρίου, θα σταματήσει η παραγωγή στα τέσσερα εργοστάσια της εταιρείας που βρίσκονται στη Βρετανία. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να περιοριστούν οι συνέπειες που θα υπάρξουν για την JLR από το «Brexit» που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου, δηλαδή της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς πρότερη συμφωνία για τους όρους που αυτή θα γίνει.

Ο κ. Speth, σχολιάζοντας αυτή την απόφαση, τόνισε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια μόνο να σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο (σημ.: αναστολή παραγωγής), επιβάλλεται να το πράξουμε. Καθημερινά, χρειάζομαι 20.000.000 εξαρτήματα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δεσμευτώ στους προμηθευτές μου. Κάθε ημέρα, πρέπει να έχω διαθέσιμο κάθε εξάρτημα και αυτό πρέπει να είναι στην ώρα του».

Ο κ. Speth επισήμανε, επίσης, ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα σε ό,τι αφορά το πώς θα εργάζονται οι βάρδιες στο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της εταιρείας που βρίσκεται στο Halewood, καθώς και σε αυτό όπου δημιουργούνται οι κινητήρες της, επί βρετανικού εδάφους (Wolverhampton).

Θυμίζουμε ότι την ίδια πρακτική με την Jaguar Land Rover, δηλαδή την αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων τους στη Γηραιά Αλβιώνα, θα εφαρμόσουν τόσο η ΜΙΝΙ (στις 30 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου) όσο και η Toyota (την 1η Νοεμβρίου), όπως έχουν ανακοινώσει.