Έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσεις για τις off-road δυνατότητες της Porsche Cayenne (video)


Η εργοστασιακή Cayenne S του 2008 «δάμασε» την Μέκκα του off-roading, «κατακτώντας» δύσκολες διαδρομές της Moab στη Utah.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 21/9/2022

Οι λάτρεις των off-road διαδρομών δεν έχουν άδικο που θεωρούν το Moab της Utah ως τη Μέκκα του off-roading. Τα «μονοπάτια» του, πολλά και δύσκολα, όπως η «πλάτη του λονταριού». Η κληρονομιά δεκαετιών και το εντυπωσιακό τοπίο καθιστούν την περιοχή ως μία από τις πιο απολαυστικές για τους λάτρεις του είδους.

Ωστόσο, ένα από τα... τελευταία οχήματα που θα περίμενε κανείς να τολμούν κάποιο από τα δημοφιλή περάσματα είναι μία Porsche Cayenne. Κι όμως, ο Harrison Schoen το τόλμησε και μάλιστα δημοσίευσε και το σχετικό βίντεο στο κανάλι του στο YouTube. Το εντυπωσιακό είναι ότι κατάφερε να διασχίσει το μονοπάτι «Hell's Revenge», που θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες περιοχές και στη συνέχεια να ανέβει την «Πύλη της Κόλασης», ένα ιδιαίτερα «απαιτητικό» τμήμα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Κι όλα αυτά, με μία εργοστασιακή Porsche Cayenne S του 2008, στην οποία δεν έκανε απολύτως καμία μετατροπή, όπως ισχυρίζεται, με εξαίρεση την τοποθέτηση ελαστικών εκτός δρόμου (σε ζάντες 20 ιντσών).

Η ροπή του V8 κινητήρα, σε συνδυασμό με το κεντρικό κλείδωμα διαφορικού και την κοντή κλιμάκωση των σχέσεων του κιβωτίου ταχυτήτων, ήταν τα στοιχεία που σύμφωνα με τον Schoen, αρκούσαν για να τα καταφέρει.

Η διαδρομή των σχεδόν 10,5 km περιλαμβάνει όλα τα είδη προκλήσεων στο κομμάτι της αναρρίχησης σε βράχους, ενώ η «Hell’s Gate» δοκιμάζει τις ικανότητες του οδηγού να διασχίσει μια πολύ στενή κοιλάδα, με το αυτοκίνητο να «ισορροπεί» πάνω ή και ανάμεσα σε δύο βράχους.

Σίγουρα η εμπειρία του οδηγού παίζει σημαντικό ρόλο και η ικανότητα χειρισμού δύσκολων καταστάσεων που προκύπτουν στη διαδρομή. Η Cayenne S τα κατάφερε με... μηδαμινές απώλειες: Το κάτω μέρος της μάσκας «απέκτησε» κάποια σημάδια, η «επένδυση» ενός φτερού σκίστηκε και ένα πάνελ «γδάρθηκε» στη διάρκεια μιας κατάβασης. Τα ελαστικά άντεξαν, αν και ζορίστηκαν αρκετά και έφτασαν, κάποια στιγμή, να «κολλήσουν» στις ζάντες.

Δείτε την εντυπωσιακή προσπάθεια του Harrison Schoen με την Porsche Cayenne S του 2008: