Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος συλλέκτης αυτοκινήτων Fred Simeone


O νευροχειρούργος στο επάγγελμα Fred Simeone ήταν ένας από τους κορυφαίους συλλέκτες, με το μουσείο του στη Φιλαδέλφεια να αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

  • 14/6/2022

Σε ηλικία 86 ετών ο νευροχειρούργος Fred Simeone, άφησε την τελευταία του πνοή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο Simeone εκτός από εξαίρετος επιστήμονας ήταν γνωστός και για την τεράστια αγάπη που έτρεφε για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία ξεκίνησε να συλλέγει από μικρή ηλικία.

Όταν ξεπέρασε τον αριθμό 75 αποφάσισε να δημιουργήσει το 2008 στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ένα μουσείο, το Simeone Foundation Automotive Museum, για να τα εκθέσει και μέσα από τις δράσεις του να στηρίζει φιλανθρωπικές ενέργειες.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα μουσεία αγωνιστικών αυτοκινήτων το οποίο διαθέτει σημαντικούς πόρους ώστε τα περισσότερα από αυτά τα ιστορικά μοντέλα, ένα ποσοστό κοντά στο 90%, να είναι πλήρως λειτουργικά.

Μάλιστα αρκετά συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις όπου τα αυτοκίνητα μπαίνουν σε λειτουργία και κάνουν βόλτες ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην ξεχωριστή αύρα τους. Μερικά από τα διασημότερα εκθέματα είναι τα Ford GT40 Mk. IV, Shelby Cobra Daytona Coupe, Porsche 917 LH, Ferrari 250P και Mercedes 300 SL.

Ο Fred Simeone με τον πατέρα του Anthony δίπλα σε ένα Cord του 1937
Ο Fred Simeone με τον πατέρα του Anthony δίπλα σε ένα Cord του 1937

Αυτή η «εμμονή» του Simeone να διατηρεί τα αυτοκίνητα στην αρχική τους μορφή ήταν το στοιχείο που τον είχε αναδείξει σε έναν από τους κορυφαίους συλλέκτες, όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Simeone αποφάσισε να ανοίξει το μουσείο αμέσως μετά το κλείσιμο της ιατρικής του καριέρας όπου μεταξύ άλλων διετέλεσε Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Μονάδας στο Νοσοκομείο της Πενσυλβάνια. Πίσω του αφήνει την κόρη του Christina Simeone.