Εγκρίθηκε η κατασκευή εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία


ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΣΤΗΝ TESLA ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ GRUENHEIDE.

  • 21/2/2020

Το αρμόδιο δικαστήριο της Γερμανίας εξέδωσε οριστική απόφαση με την οποία επιτρέπει τη συνέχιση των εργασιών αποψίλωσης της έκτασης όπου η Tesla θα κατασκευάσει το καινούργιο εργοστάσιό της. Έτσι, απέρριψε τις προσφυγές περιβαλλοντικών ομάδων της περιοχής εναντίον της εταιρείας. Θυμίζουμε ότι η διαδικασία στο Gruenheide, την περιοχή κοντά στο Βερολίνο όπου θα αναγερθεί το νέο «Gigafactory», είχε σταματήσει έπειτα από προσφυγή κατοίκων και ομάδων που εναντιώνονται στην καταστροφή της χλωρίδας.

Αυτό σημαίνει ότι η Tesla θα αρχίσει πάλι τις εργασίες προετοιμασίας της περιοχής όπου θα δημιουργηθεί το εργοστάσιο. Πρόσφατα, το  Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών αποψίλωσης, μέχρι να τελεσιδικήσει η δικαστική διαμάχη, κάτι που έγινε. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το νέο εργοστάσιο θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2021, κατασκευάζοντας αρχικά τα Model 3 και Model Y.