Είχε συνεργούς στην απόδρασή του ο Carlos Ghosn;


Οι δύο Αμερικάνοι Michael Taylor και Peter Taylor κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην κινηματογραφική απόδραση του Carlos Ghosn από την Ιαπωνία.

  • 14/6/2021

Οι δύο Αμερικάνοι που φέρεται να βοήθησαν τον πρώην CEO της Nissan, Carlos Ghosn να αποδράσει από την Ιαπωνία πριν 1,5 χρόνο περίπου, θα καθίσουν στο εδώλιο του δικαστηρίου στο Τόκιο.

Ο 60χρονος Michael Taylor και ο 28χρονος Peter Taylor κατηγορούνται ότι τον Δεκέμβριο του 2019 συμμετείχαν στη διαφυγή του Ghosn από την ασιατική χώρα, η οποία έγινε με κινηματογραφικό τρόπο.

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Nissan που αρνείται όλες τις κατηγορίες για κατάχρηση κεφαλαίων προς ιδία χρήση, το έσκασε από την Ιαπωνία για πετάξει στη Βυρηττό, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Τον περασμένο Μάρτιο οι πατέρας και υιός Taylor εκδόθηκαν στην Ιαπωνία και θα δικαστούν για την σπάνια για τα χρονικά στη χώρα υπόθεση της απόδρασης. Από τότε κρατούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις και αφού έχουν ανακριθεί από τους κατήγορους δεν τους έχει δοθεί το δικαίωμα να μιλήσουν στον τύπο.

Ο Michael Taylor, πρώην πρασινοσκούφης, δίνοντας συνέντευξη στο παρελθόν και πριν συλληφθεί δεν είχε αρνηθεί την ανάμιξή του στην υπόθεση της απόδρασης του Ghosn. Είχε περιγράψει την όλη επιχείρηση και πως σχεδιαζόταν αρκετούς μήνες. Επίσης, έχει υποστηρίξει πως ο γιος του δεν έπαιξε κανένα ρόλο.

Πάντως αν υπάρξει καταδίκη, το μέγιστο της ποινής αναμένεται να φτάσει το πολύ τα τρία χρόνια φυλάκιση. Σύμφωνα με νομικό, καθηγητή του πανεπιστημίου στη Χιροσίμα, το δικαστήριο θα είναι αυστηρό, αλλά δίκαιο.