Εξάμηνη αναβολή για την παρουσίαση της νέας Mercedes-Benz EQA


Παρότι αρχικά οι προβλέψεις έκαναν λόγο για το τρίτο τρίμηνο του έτους, το καινούριο χρονοδιάγραμμα της Mercedes-Benz θέλει την κυκλοφορία της νέας EQA μέσα στην άνοιξη του 2021.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 21/9/2020

Άκρως δυναμική αναμένεται η επόμενη χρονιά για την ηλεκτρική γκάμα της Mercedes-Benz. Στα πλάνα της η Γερμανική εταιρία είχε να παρουσιάσει την EQB αλλά και την κορυφαία της EQS. Τώρα και ένα τρίτο μοντέλο προστίθεται την ίδια χρονιά, η EQA, η οποία δεν θα προφτάσει να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η EQA, όπως φανερώνει και η ονομασία της, θα είναι η μικρή ηλεκτρική πρόταση της Mercedes-Benz, που θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη νέα GLA. Παρότι όμως θα έπρεπε τώρα να ξεκινά η παραγωγή της, αυτό θα καθυστερήσει κάνα εξάμηνο. Ο κύριος λόγος είναι η αλλαγή της γραμμής παραγωγής της EQB, η οποία προοριζόταν αρχικά να κατασκευάζεται στο παλαιό εργοστάσιο της Smart, στη Γαλλία. Αυτό όμως πουλήθηκε και έτσι τα πλάνα άλλαξαν. Αμφότερα τα μοντέλα θα παράγονται στο Rastatt της Γερμανίας. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες δυσχέρειες στην παραγωγή συσσωρευτών και με την πανδημία, οδήγησαν τελικά σε αυτή την καθυστέρηση.

Η EQA αναμένεται να αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή του Volkswagen ID.3 καθώς και του Polestar 2. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν σε δύο εκδοχές, με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στους μπροστινούς τροχούς ή με δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση. Δεν λείπουν μάλιστα φωνές από το εσωτερικό της φίρμας, που λένε πως και η AMG σκέφτεται να προσθέσει μία ακόμη έκδοση, στα δικά της μέτρα, για όσους αναζητούν κάτι πιο γρήγορο και ηλεκτρικό.