Elkann: Θαρραλέα πράξη η συγχώνευση FCA-Renault


O John Elkan, Πρόεδρος της FIAT Chrysler Automobiles, δήλωσε ότι οι προσπάθειες για τη συγχώνευση της FCA με τον Όμιλο Renault απαιτούν θάρρος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/7/2019

Σε δήλωσή του στον ιταλικό Τύπο, ο κ. John Elkann χαρακτήρισε την πρόταση συγχώνευσης που έκανε η FIAT Chrysler Automobiles στον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi τον περασμένο Μάιο ως μια θαρραλέα πράξη, στην προσπάθεια να παραμένει ο ιταλοαμερικανικός Όμιλος επιχειρηματικά κερδοφόρος.

Βεβαίως, σε πρώτη φάση, οι διαπραγματεύσεις για τη διαδικασία κατέληξαν άκαρπες, εξαιτίας των όρων που έθεσαν στελέχη γαλλικής κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της FCA τούς χαρακτήρισε παράλογους και πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή και πιο συμφέρουσα κατάληξη. Όπως είπε: «Οι συγχωνεύσεις είναι δύσκολο να επιτευχθούν και να τις διαχειριστείς. Πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να προχωρήσεις στη διαδικασία και είναι σημαντικό να λες όχι όταν αυτές δεν είναι. Στην FCA, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής», κατέληξε ο κ. Elkann.

Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες εβδομάδες έπειτα από δημοσιεύματα ότι προσπαθεί να βρεθεί ένας τρόπος να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών. Ο γαλλοϊαπωνικός Όμιλος, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει θέμα μεταξύ Renault και Nissan με τη δικαστική δίωξη του κ. Carlos Ghosn, οπότε πρέπει να λυθεί και το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ ων δύο αυτών εταιρειών. Μάλιστα, κάποιοι βλέπουν τη διαδικασία συγχώνευσης με την FCA ως έναν «καταλύτη» ο οποίος θα εξαναγκάσει τις Renault, Nissan να βρουν συντομότερα μια λύση για τον πρώην ισχυρό άντρα του Ομίλου.