O Elon Musk αποκάλυψε πότε ξεκινά η παραγωγή των Cybertruck, Roadster και Semi (video)


Το σίριαλ που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια με πρωταγωνιστές τα τρία μοντέλα της Tesla αναμένεται να λάβει σύντομα τέλος. Έτσι τουλάχιστον δήλωσε ο Elon Musk ντυμένος... cowboy!

  • 11/4/2022

Αναμονή τέλος. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε ο ίδιος ο Elon Musk στην εκδήλωση Cyber Rodeo που έλαβε χώρα στο Texas. Εκεί το μεγάλο αφεντικό της Tesla αποκάλυψε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι η παραγωγή των Cybertruck, Roadster και Semi θα ξεκινήσει -επιτέλους- το 2023.

Μάλιστα η είσοδός του στον χώρο της εκδήλωσης εξελίχθηκε σε ένα ακόμα φαντασμαγορικo show  από αυτά που μας έχει συνηθίσει, οδηγώντας ένα Tesla Roadster και φορώντας καπέλο cowboy.

Μεταξύ άλλων ο Elon Musk ανέφερε πως η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έως και 10.000 υπαλλήλους προκειμένου να επιταχύνει τη παραγωγή του εργοστασίου στο Texas ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που έχει προκύψει στο χρονοδιάγραμμα των συγκεκριμένων προτάσεων.

To Cybertruck αποκαλύφθηκε το 2019 και προκάλεσε έκπληξη τόσο με τον ξεχωριστό design όσο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αφού μεταξύ άλλων θα είναι και... αλεξίσφαιρο! Έκτοτε το μοντέλο παρουσιαζόταν συνεχώς έτοιμο για να μπει στην παραγωγή αλλά όλο κάτι προέκυπτε και «πάγωνε», δίνοντας το δικαίωμα σε πολλούς να «τρολάρουν» το εγχείρημα κάθε φορά που εμφανιζόταν στην επικαιρότητα.

Από την άλλη το Semi και το δεύτερης γενιάς Roadster (το πρώτο ταξιδεύει ακόμα στο διάστημα) ανακοινώθηκαν πριν από πέντε χρόνια ωστόσο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην εφοδιαστική αλυσίδα με το ξέσπασμα της πανδημίας δημιούργησαν και σε αυτή την περίπτωση μεγάλα εμπόδια.

Προφανώς οι παραπάνω δικαιολογίες δεν μπόρεσαν να καθησυχάσουν όλους αυτούς που είχαν πληρώσει προκαταβολές για να μπουν ψηλά στη λίστα αναμονής για να αποκτήσουν πρώτοι τα μοντέλα. Πλέον όμως φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ και ίσως η μακρά περίοδος αναμονής βρίσκεται κοντά στο τέλος της.