Ένα βήμα πιο κοντά στο νέο ηλεκτρικό Nissan Micra (video)


Eμφανίστηκαν οι πρώτες εικόνες και video που μας δίνουν μια πρώτη «ιδέα» απ’ τον σχεδιασμό της επερχόμενης ηλεκτρικής πρότασης του supermini της Nissan. Τι γνωρίζουμε έως τώρα για το επόμενο Micra. 

  • 4/2/2022

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως ο Όμιλος Renault Alliance (Renault-Nissan-Mitsubishi) ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία «CMF-BEV»η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε πέντε διαφορετικές εκδοχές της και θα αποτελέσει τη βάση για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα του.

Ένα από αυτά είναι φυσικά και το επερχόμενο Nissan Micra που θα συνδέεται μηχανολογικά με το επερχόμενο Renault 5 που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023 και αναμένεται να διαθέτει μπαταρίες που θα του επιτρέπουν να κινηθεί με τη μέγιστη θεωρητική αυτονομία των 400 km.

Tο Nissan Micra τα τελευταία χρόνια σημειώνει μεγάλη πτώση στις πωλήσεις του αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις εμπορικές προσδοκίες των δημιουργών του. Πιο συγκεκριμένα, η πέμπτη γενιά έπεσε από τις 86.000 πωλήσεις το 2017 στις 40.000 του 2020 μην μπορώντας να αντιμετωπίσει το ωστικό κύμα που δημιούργησε το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ στο ίδιο διάστημα εμφανίστηκε πιο έτοιμος και ανανεωμένος ο ανταγωνισμός του, με τις αντίστοιχες προτάσεις όπως το Ford Fiesta και το Opel Corsa να πληθαίνουν συνεχώς.