Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Nissan Micra (Video)


Η Nissan επιβεβαίωσε επίσημα ότι η νέα γενιά τού Micra για την ευρωπαϊκή αγορά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα CMF-BEV του Ομίλου Renault Alliance, η οποία θα παρουσιαστεί το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/1/2022

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αναδιάταξης που πραγματοποιείται στον Όμιλο Renault Alliance (Renault-Nissan-Mitsubishi) προβλέπεται η δημιουργία της νέας πλατφόρμας με τη ονομασία «CMF-BEV» η οποία θα υπάρξει σε πέντε διαφορετικές εκδοχές της και θα χρησιμοποιείται στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα καινούργια μοντέλα του, επιβατικά και βαν.

Ένα από αυτά θα είναι και το επόμενο Nissan Micra το οποίο θα είναι αυτής της τεχνολογίας για την ευρωπαϊκή αγορά. Όπως ανακοινώθηκε, ο Όμιλος θα επενδύσει 23 δισεκατομμύρια ευρώ εντός της επόμενης πενταετίας με σκοπό την ανάπτυξη τόσο της νέας πλατφόρμας όσο και για τη δημιουργία των απαραίτητων γραμμών παραγωγής και για την εξέλιξη και κατασκευή των καινούργιων ηλεκτροκίνητων μοντέλων του. 

Η «CMF-BEV» στην οποία θα βασίζεται και το νέο Micra, θα διαθέτει μπαταρίες που θα επιτρέπουν στο όχημα να έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία περίπου 400 km. Ο κ. Ashwani Gupta, Επιχειρησιακός Διευθυντής τής Nissan, δήλωσε σχετικά: «Το καινούργιο μοντέλο θα σχεδιαστεί από τους ανθρώπους της εταιρείας μας και θα διαθέτει μηχανικά μέρη και σύστημα κίνησης της Renault. Με αυτό τον τρόπο θα χρησιμοποιήσουμε την κοινή πλατφόρμα και τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου, διατηρώντας παράλληλα και τον χαρακτήρα της Nissan». 

»(Το καινούργιο Micra) Θα είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της φιλοσοφίας “ευφυούς διαφοροποίησης” που εφαρμόζει η Renault Alliance. Είμαι σίγουρος ότι ο αντικαταστάτης τού εμβληματικού Micra θα προσφέρει μεγαλύτερο ενθουσιασμό στους πελάτες».

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Nissan και ο ;Όμιλος Renault Alliance μπορούμε να δούμε μια αρχική μορφή του καινούργιου Micra. Στα πρώτα πλάνα φαίνεται και το (επίσης αμιγώς ηλεκτρικό) νέο Renault 5 το οποίο θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το ιαπωνικό supermini.