Ένα Honda S2000 σε εξαιρετική κατάσταση αναζητά νέο κάτοχο (photos)


Ένα εμβληματικό μοντέλο, που προκαλεί έντονες συγκινήσεις, έχει διανύσει λιγότερα από 1.530 km και ψάχνει τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

  • ΦΩΤΟ: CARS & BIDS
  • 20/3/2024

Το Honda S2000 είναι ένα από τα μοντέλα που όλοι αγαπούν. Είναι σπάνιο να βρει κάποιος ένα παράδειγμα που να έχει διανύσει λίγα χιλιόμετρα, αφού κάθε ιδιοκτήτης που σέβεται τον εαυτό του - και το αυτοκίνητό του - έχει γράψει μεγάλες αποστάσεις με ένα τόσο εμβληματικό μοντέλο.

Κι όμως, αυτό το S2000 του 2001, που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μέσω του Car & Bids, έχει διανύσει μόλις 950 μίλια, δηλαδή 1.528 km. Παρόλο που είναι 23 ετών, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς κάποιες ανεπαίσθητες μικροφθορές στη βαφή και τη μαλακή οροφή. Μάλιστα, το όχημα φορά ακόμη τα ελαστικά με τα οποία έφυγε από το εργοστάσιο της Honda στην Ιαπωνία.

Αυτό που εκπλήσσει ακόμη περισσότερο είναι ότι παρόλο που ο χιλιομετρητής έχει μείνει σε πολύ χαμηλούς αριθμούς, το S2000 έχει λάβει εισαγωγές και εξάτμιση τρίτης εταιρείας, κάτι αρκετά συνηθισμένο για το συγκεκριμένο μοντέλο. Αυτές οι τροποποιήσεις κάνουν τον περίφημο VTEC κινητήρα I4 χωρητικότητας 2,0 L και απόδοσης 243 PS να «γρυλίζει» ακόμα πιο δυνατά. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου με 6 σχέσεις.

Σύμφωνα με την αγγελία, το όχημα έχει βγει στο «σφυρί» αρκετές φορές από το 2016, όμως έκτοτε έχει διανύσει λιγότερο από 80 km. Μάλιστα, το 2021 πουλήθηκε ξανά, έναντι 48.000 δολαρίων, έχοντας αλλάξει χέρια πριν μόλις 5 χρόνια. Τότε, ο αγοραστής είχε χρειαστεί να πληρώσει 29.000 δολάρια.

Τώρα, δύο μέρες πριν λήξει η δημοπρασία την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, η υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 36.500 δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, πριν την εκπνοή. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να ανησυχεί κάποιους ενδιαφερόμενους είναι ότι ο αριθμός πλαισίου δεν είναι πλέον ορατός στο πίσω μέρος, αφού ο πωλητής έβαψε τον πίσω προφυλακτήρα, προκειμένου να επιδιορθώσει μία μικρή φθορά στο χρώμα που προκλήθηκε κατά τη μεταφορά, «σβήνοντας» την ταυτότητα του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Fast & Furious: Ποια ήταν η πραγματική αξία του μοτέρ των «100.000$» από το Honda S2000 (video)

Αυτά είναι τα πιο «τρελά» Honda S2000 στην Ιαπωνία – Ποιος τα κατασκευάζει (video)

Αυτό το Honda S2000 θυμίζει κάτι από Fast & Furious (photos)