Αυτά είναι τα πιο «τρελά» Honda S2000 στην Ιαπωνία – Ποιος τα κατασκευάζει (video)


Ένας Ιάπωνας κατασκευάζει «ακραία» Honda S2000 που μπορούν να σπάσουν κάθε ρεκόρ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Narita Dogfight - YouTube
  • 7/1/2024

Ο Yusaku Shibata είναι ένας οδηγός αγώνων κι ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, ο οποίος κατασκευάζει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και πανίσχυρα Honda S2000 που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ιαπωνίας. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το συνεργείο Arvou, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα του, Akira.

Η επιχείρηση του Yusaku, η οποία βρίσκεται στην πόλη Νίκκο της Ιαπωνίας, είναι περισσότερο βελτιωτικός οίκος, παρά ένα απλό συνεργείο. Οι δημιουργίες του έχουν καταγράψει σημαντικά ρεκόρ στην πασίγνωστη κι αγαπημένη πίστα της Tsukuba, η οποία βρίσκεται περίπου 87 km μακριά από την έδρα του.

Μία εξ αυτών, κι ίσως η πιο σημαντική, είναι το Arvou S2000, το οποίο έχει εξοπλιστεί με widebody αμάξωμα, μία τεράστια πίσω αεροτομή που είναι μέρος του ολοκληρωμένου αεροδυναμικού πακέτου. Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας κινητήρας F20C που συνοδεύεται από έναν HKS Supercharger, με την ισχύ του οχήματος να αγγίζει τους 450 ίππους. Αυτό του επιτρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους συμμετέχοντες του World Time Attack Challenge, όπως και να «γυρίζει» την Tsukuba σε μόλις 53 sec.

Ένας από τους πιο πιστούς πελάτες του Yusaka, ο Yoshitaka Iishi, έχει εμπιστευτεί τον Ιάπωνα μηχανικό κι οδηγό αγώνων με το δικό του S2000. Έχει λάβει την ονομασία Kimidori κι αυτή τη στιγμή είναι κάτοχος του ρεκόρ γύρου στην Tsukuba ως το γρηγορότερο S2000 με ατμοσφαιρικό κινητήρα, έχοντας καταγράψει χρόνο 56,855 sec, δηλαδή περίπου 4 sec ταχύτερο από εκείνο των McLaren Senna και Porsche 911 GT3 RS.

Εκτός από Honda S2000, ο Yusaka εξειδικεύεται και σε μοντέλα της Lotus, όπως για παράδειγμα η Elise.

Δείτε το σχετικό video του καναλιού Narita Dogfight:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το Honda S2000 θυμίζει κάτι από Fast & Furious (photos)

Fast & Furious: Ποια ήταν η πραγματική αξία του μοτέρ των «100.000$» από το Honda S2000 (video)

Θα δίνατε 150.000 δολάρια για αυτό το Honda S2000;