Αυτό το Honda S2000 θυμίζει κάτι από Fast & Furious (photos)


Ένα πολύ ιδιαίτερο Honda S2000 παίρνει τον δρόμο για τις αίθουσες των δημοπρασιών, με εμφάνιση που ξεχωρίζει και μοναδικά χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MECUM AUCTIONS
  • 15/12/2023

Πολλοί θα έλεγαν ότι το Honda S2000 είναι ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών. Μια μονάδα του 2002 είναι διαθέσιμη μέσω του Mecum Auctions, η οποία έχει πολύ... ιδιαίτερη εμφάνιση.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το αμάξωμα έχει βαφεί σε πορτοκαλί χρώμα, ενώ έχουν προστεθεί μπλε διακοσμητικά στοιχεία γύρω από τα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα του μπροστινού μέρους, όπως και στα φτερά των πίσω τροχών, καταλήγοντας μέχρι πίσω. Τα πλαϊνά έχουν διακοσμηθεί με γραφικά μηχανικών μερών, ενώ οι ζάντες HRE έχουν την ίδια πορτοκαλί απόχρωση με το αμάξωμα. Εκτός αυτού, το S2000 έχει λάβει μια τεράστια πίσω αεροτομή και ένα widebody kit.

Περνώντας στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι καλυμμένο εξ ολοκλήρου με ανθρακόνημα, με πορτοκαλί λεπτομέρειες να πλαισιώνουν την κεντρική κονσόλα, το τιμόνι και τους αεραγωγούς. Διαθέτει αγωνιστικά καθίσματα και τιμόνι της Sparco, ενώ ο λεβιές ταχυτήτων είναι της Momo. Έχει εξοπλιστεί με ένα ηχοσύστημα Pioneer με ενσωματωμένο DVD player, όπως και μια οθόνη στη μεριά του συνοδηγού.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας turbo 4κύλινδρος κινητήρας 2,0 L, ο οποίος έχει δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα έναν supercharger της Vortech και νέα διπλή εξάτμιση.

Πρόκειται για μια αρκετά καλή περίπτωση, αφού πρακτικά είναι σαν καινούριο. Παρόλο που είναι μοντέλο του 2002, έχει διανύσει μόνο 3.423 km κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η δημοπρασία της Mecum θα λάβει χώρα στο Kissimmee της Φλόριντα στις ΗΠΑ, από τις 2 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η ρετρό Toyota Celica έχει κινητήρα από Honda S2000 (photos)

Fast & Furious: Ποια ήταν η πραγματική αξία του μοτέρ των «100.000$» από το Honda S2000 (video)

Σκέψεις για αναβίωση του S2000 με αφορμή τα 75 χρόνια της Honda