Ένα ολόκληρο γαλλικό χωρίο θα οδηγεί Renault Zoe


Για τα επόμενα τρία χρόνια όλοι οι κάτοικοι του χωριού Appy θα κυκλοφορούν με το ηλεκτροκίνητα Renault Zoe τα οποία και θα παραχωρήσει η γαλλική φίρμα.

  • 27/7/2020

Σε ένα μικρής κλίμακας πείραμα θα προχωρήσει η Renault παραχωρώντας σε όλους τους κατοίκους του χωριού Appy ένα ηλεκτροκίνητο Zoe.

Ακούγεται εντυπωσιακό, στην πραγματικότητα όμως δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 25 Renault Zoe ώστε να καλυφθούν οι μεταφορικές ανάγκες ενός ολόκληρου χωριού, το οποίο είναι ένα από τα πλέον απομακρυσμένα της γαλλικής επαρχίας.

Αντιστοίχως, τα 390 χιλιόμετρα αυτονομίας του Renault Zoe αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιδόσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων και ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των 25 κατοίκων που θα απολαύσουν τις υπηρεσίες τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εκτός των άλλων, η Renault πρόκειται να εφοδιάσει με φορτιστές όλα τα σπίτια του χωριού, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να φορτίσουν με άνεση και ασφάλεια τα αυτοκίνητά τους.

Το Appy θα αποκτήσει και δημόσιο σταθμό φόρτισης, αν και είναι μάλλον απίθανη η χρήση του με δεδομένο ότι η αναλογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων/φορτιστών θα είναι ένα προς ένα.

Άγνωστο παραμένει πια θα είναι η τύχη των αυτοκινήτων μετά τη δοκιμαστική περιόδο των τριών ετών και αν η Renault θα δόσει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να τα αποκτήσουν καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

Πέντε προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε