Ένα σπάνιο Dodge Viper ACR VoooDoo II Edition με 645 ίππους ψάχνει το νέο του σπίτι (photos)


Μόλις 31 μονάδες του μοντέλου κατασκευάστηκαν, κάνοντάς το την τέλεια προσθήκη στο γκαράζ κάθε συλλέκτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MECUM AUCTIONS
  • 4/2/2024

Η Dodge λάνσαρε το Viper ACR VoooDoo II Edition το 2016 για να γιορτάσει τα 25α γενέθλια του Viper, μαζί με κάποια ακόμη ειδικής έκδοσης μοντέλα. Μόλις 31 μονάδες κατασκευάστηκαν συνολικά και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, Mecum Auctions, η εικονιζόμενη είναι η νο. 21.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης της δε συγκρατήθηκε ιδιαίτερα, όσον αφορά στις τροποποιήσεις. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με το πακέτο ACR Package (19.000 δολάρια), το Extreme Aero Package (6.900 δολάρια) και το Customer Preferred Package (6.000 δολάρια), όπως φυσικά και το πακέτο VoooDoo II Edition, που κόστιζε 8.300 δολάρια.

Το αμάξωμα είναι μαύρο και συνοδεύεται από κόκκινες λεπτομέρειες και μία ασημί λωρίδα που θυμίζει αγωνιστικό στο μπροστινό μέρος. Μαύρες ζάντες και κόκκινες δαγκάνες φρένων, όπως και ένα κόκκινο endplate στην πίσω αεροτομή, αγριεύουν ακόμη περισσότερο την εμφάνισή του.

Στην καμπίνα, η κυριαρχία του μαύρου συνεχίζει στις περισσότερες επιφάνειες, ενώ υπάρχουν ασημί ραφές και μία πλάκα που υποδεικνύει τον σειριακό αριθμό παραγωγής, όπως κι ότι πρόκειται για μία μονάδα της έκδοσης VoooDoo II Edition. Έχει εξοπλιστεί με μία οθόνη 8,4 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment, ένα ηχοσύστημα Harman Kardon με 12 ηχεία κι έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών.

Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι η εμφάνιση του Viper ACR VoooDoo II Edition, τίποτα δεν ξεπερνά αυτό που κρύβεται κάτω από το κάλυμμα. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V10, χωρητικότητας 8,4 L, ο οποίος αποδίδει 645 ίππους και 813 Nm ροπής. Παρά την εξωφρενική ισχύ του, το όχημα έχει διανύσει μόλις 435 km στην «καριέρα» του.

Η δημοπρασία της Mecum στο Glendale των ΗΠΑ θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου, ενώ δεν έχει δοθεί εκτίμηση για το ποσό που θα αγγίξει το υπερσπάνιο μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Lamborghini Diablo VT Roadster του Donald Trump βγαίνει στο «σφυρί» (photos)

Αυτή η BMW M1 του 1980 έχει διανύσει μόλις 20.000 km και ψάχνει το νέο της σπίτι (photos)

Μία Porsche 959 Komfort του 1987 «ζαλίζει» και με την τιμή πώλησής της (photos)