Αυτή η BMW M1 του 1980 έχει διανύσει μόλις 20.000 km και ψάχνει το νέο της σπίτι (photos)


Η συγκεκριμένη BMW M1 βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση κι είναι η τέλεια προσθήκη στο γκαράζ κάθε συλλέκτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 21/1/2024

Η BMW M1 ήταν το πρώτο μοντέλο του τμήματος M των Βαυαρών. Μόλις 400 μονάδες της κατασκευάστηκαν παγκοσμίως, ενώ ακόμη 50 προοριζόταν για την πίστα. Πίσω από τον σχεδιασμό της M1 κρύβεται ο θρυλικός σχεδιαστής αυτοκινήτων Giorgetto Giugiaro, κι αυτό είναι ένα ακόμη από τα στοιχεία που την κάνουν τόσο ιδιαίτερη.

Μία από τις ελάχιστες μονάδες που κυκλοφόρησαν στον δρόμο είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή μέσω του Bring A Trailer. Πρόκειται για ένα παράδειγμα του 1980 που έχει διανύσει μόλις 20.000 km κι εισήχθη από την Ευρώπη στις ΗΠΑ το 1987 και πέρασε στα χέρια του τρέχοντος ιδιοκτήτη το 2016.

Το αμάξωμα είναι λευκό, όμως φέρει τις χαρακτηριστικές ρίγες στα χρώματα της BMW Motorsport, οι οποίες χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα. Έχει εξοπλιστεί με τροχούς Campagnolo 16 ιντσών, που συνοδεύονται από ελαστικά Dunlop SP Sport Maxx, μεγέθους 205/55 στο μπροστινό και 225/50 στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με τη δημοπρασία, έχουν γίνει επιδιορθώσεις στους προφυλακτήρες, τη βαφή, και τα καλύμματα των καθρεπτών από την Pimetel Innovations το 2017.

Στο εσωτερικό της M1, τα καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα σε μπλε χρώμα, ενώ ο ιδιοκτήτης έχει εγκαταστήσει ένα κασετόφωνο, ηχεία στις πόρτες, ηλεκτρικά παράθυρα και σύστημα κλιματισμού. Η κεντρική κονσόλα και τα πάνελ των θυρών αποκαταστάθηκαν το 2017 από την Acker Leather Works.

Κάτω από το κάλυμμα κρύβεται ένας inline six κινητήρας M88 χωρητικότητας 3,5 L, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη μέση κι αποδίδει 277 ίππους και 329 Nm ροπής, με την ισχύ να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων. Την κινητήρια μονάδα συνοδεύει ένα σύστημα έγχυσης Kugelfischer-Bosch και ξηρό κάρτερ.

Η δημοπρασία λήγει στις 23 Ιανουαρίου κι αυτή τη στιγμή, η υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 280.000 δολάρια. Καθόλου άσχημα, αν σκεφτεί κανείς ότι άλλες BMW M1 έχουν πουληθεί για περισσότερο από 500.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι ζάντες της BMW M1 πωλούνται στην τιμή ενός καινούργιου Dacia Duster

Πόσο πουλήθηκε η σπάνια BMW M1 του Paul Walker

Μια ΒMW M1 στα χρώματα του Andy Warhol