Ένα τετρακίνητο Mazda MX-5 με προίκα από Subaru WRX! (βίντεο)


Το γιατί να κάνει κανείς κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Επειδή μπορεί, είναι πιθανά η απάντηση, σε ένα όχημα με αρκετή διαστροφή.

  • 18/12/2020

Όπως ακριβώς είναι τα πρώτα λόγια του τύπου που γύρισε το συγκεκριμένο βίντεο, τέσσερα χρόνια πριν, αγόρασε ένα χαριτωμένο Miata, για να το μετατρέψει σε ένα off road όχημα. Μόνο που η μετατροπή δεν έμεινε σε ένα «φυσιολογικό» ας πούμε επίπεδο. Έχοντας αρκετό χρήμα και τρέλα, αποφάσισε να το πάει στα άκρα.

Το πρώτης γενιάς Mazda MX-5 αποτέλεσε ένα ελαφρύ και fun-to-drive roadster, το οποίο κυριολεκτικά άφησε εποχή. Αυτό για το οποίο θα μιλήσουμε, ωστόσο, δεν έχει μεγάλη σχέση με την αρχική φιλοσοφία του αυτοκινήτου. Καταρχήν, για να κινηθεί εκτός δρόμου και να σηκώσει μεγαλύτερη ισχύ από όση ήταν προβλεπόμενη, θα έπρεπε να δεχτεί το πλαίσιό του ενισχύσεις.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να κόψει ολόκληρο το μπροστινό μέρος και να ντύσει εσωτερικά το υπόλοιπο με ένα rollcage. Τώρα για μπροστά, πήρε και έραψε ένα νέο χωροδικτύωμα από χαλύβδινους σωλήνες, ώστε να αυξήσει όχι μόνο την αντοχή αλλά και το διαθέσιμο χώρο του κινητήρα.

Ειδικά για τον τελευταίο, φρόντισε να κουμπώσει ένα δίλιτρο EJ205, τον boxer ενός Subaru WRX του 2003. Παρέα με αυτόν πήρε και όλο το σύστημα τετρακίνησης του WRX, ενώ σαν τελική πινελιά πρόσθεσε μία ανάρτηση με μεγάλες διαδρομές, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται σε ιδιαίτερα ανώμαλα εδάφη. Με επιπλέον βελτιώσεις, τώρα, επενέβη στον κινητήρα, αυξάνοντας την ισχύ του στους 360 ίππους και η ροπή στα 488 Nm.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των μετατροπών, δεν νομίζουμε πως έχει νόημα να το περιγράφουμε. Μπορείτε να το ανακαλύψετε οι ίδιοι, στο βίντεο που ακολουθεί.