Ένα Toyota GR Yaris παίρνει στο… κυνήγι μία Porsche 718 Cayman GT4 μέσα στο Nurburgring (video)


Η Porsche ήταν ξεκάθαρα πιο γρήγορη στα ανοιχτά κομμάτια της πίστας όμως όταν τα δύο αυτοκίνητα έμπαιναν σε στροφές τότε το Yaris έδειχνε με απειλητικό τρόπο τα… δόντια του!

  • 25/3/2023

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως το «νευρικό» Toyota GR Yaris μπορεί να κινηθεί τόσο γρήγορα ώστε να… κοιτάξει στα μάτια ένα αυτοκίνητο όπως η Porsche 718 Cayman GT4. Αν δεν υπήρχε το παρακάτω video ίσως και να έμοιαζε τρελός αυτός που θα προσπαθούσε να περιγράψει με λόγια το συγκεκριμένο σκηνικό που συνέβη στην πίστα του Nurburgring.

Μια απλή σύγκριση των δύο κινητήρων που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα αρκεί. Από τη μία έχουμε έναν τρικύλινδρο υπετροφοδοτούμενο 1600άρι με 261 PS και 360 Nm ροπής και από την άλλη ένα ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο μοτέρ με 420 PS και 420 Nm ροπής. Ακόμα και η διαφορά στο βάρος δεν είναι τόσο μεγάλη, με το Toyota να ζυγίζει 1.270 kg και η Porsche 1.495 kg.

Παρόλα αυτά το GR Yaris εμφανίστηκε πιο σβέλτο και προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να προσπεράσει, όμως ο οδηγός του προπορευόμενου αυτοκινήτου δεν το επέτρεψε κλείνοντας –σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά προκλητικά- τον δρόμο.

Η Porsche ήταν σαφέστατα πιο γρήγορη στα ανοιχτά κομμάτια της πίστας, όμως όταν τα δύο αυτοκίνητα περνούσαν μέσα από στροφές τότε το GR Yaris έδειχνε με απειλητικό τρόπο τα… δόντια του.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από τη στιγμή που η συγκεκριμένη διαδρομή γίνεται για διασκεδαστικούς λόγους και όχι στο πλαίσιο ενός αγώνα, συνηθίζεται το πιο αργό όχημα να κάνει στην άκρη για να περάσει το πιο γρήγορο. Ο οδηγός του GR Υaris χρησιμοποίησε σε αρκετές περιπτώσεις τα φλας του για αυτό τον λόγο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Κλείνοντας, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι λόγοι που μπορούν να εξηγήσουν τον ταχύτατο ρυθμό του ιαπωνικού μοντέλου έναντι της Porsche είναι πολλοί. Από την κατάσταση των ελαστικών, τη θερμοκρασία των φρένων ή ακόμα και τις ικανότητες του εκάστοτε οδηγού.

Δείτε το video…