Έναρξη παραγωγής του Volvo C40 Recharge στη Γάνδη


Η Volvo ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του C40 Recharge, του δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου, στο εργοστάσιο της Γάνδης στο Βέλγιο.

  • 8/10/2021

Το C40 Recharge είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvoκαι το τελευταίο σε μία σειρά νέων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα παρουσιαστούν τα ερχόμενα χρόνια. Έως το 2030, η σουηδική εταιρεία σκοπεύει να έχει στην γκάμα της μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ στοχεύει να έχει γίνει μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Το εργοστάσιο της Volvo Cars στη Γάνδη του Βελγίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της σουηδικής εταιρείας και πρωτοπορεί στην πορεία της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό. Στην ίδια μονάδα παράγεται επίσης το XC40 Recharge, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του compact SUV, XC40, το οποίο ήταν και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volvo.

Η εταιρεία τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι αυξάνει σημαντικά τη δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην μονάδα της Γάνδης σε 135.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ περιμένει ότι το 2022 πάνω από τα μισά οχήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Το C40 Recharge είναι ένα αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει το μέλλον μας», δήλωσε ο Javier Varela, Επικεφαλής Παραγωγής και Ποιότητας της Volvo Cars.

Το C40 Recharge είναι η πιο πρόσφατη έκφραση της φιλοδοξίας της Volvo Cars για ένα μέλλον χωρίς εκπομπές ρύπων. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία θα παρουσιάσει και άλλα νέα ηλεκτρικά μοντέλα με στόχο έως το 2025 το 50% των πωλήσεών της παγκοσμίως να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έως το 2030 να έχει γίνει μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μάλιστα, το C40 Recharge καινοτομεί και στο εμπορικό κομμάτι και αποτελεί ορόσημο για τη νέα εμπορική στρατηγική της εταιρείας, καθώς είναι διαθέσιμο online μέσω του volvocars.com σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η ελληνική. Οι πελάτες μπορούν να δώσουν την παραγγελία από την άνεση του σπιτιού τους ή να προχωρήσουν τη διαδικασία της παραγγελίας μαζί με τον επίσημο διανομέα της επιλογής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του C40 Recharge περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 78kWh. Με τη χρήση ταχυφόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 10% έως το 80% σε περίπου 40 λεπτά, ενώ η μέγιστη εκτιμώμενη αυτονομία αγγίζει τα 440 χλμ.