Εντυπωσιακό και σκληροτράχηλο το νέο Nissan Navara


Η Nissan παρουσίασε το καινούργιο Navara το οποίο έχει αναβαθμιστεί αναφορικά με τον εξοπλισμό του, την μεταφορική ικανότητά του και τη δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/11/2020

Η Nissan παρουσίασε τη νέα γενιά του Navara η οποία είναι βελτιωμένη στο σύνολό της συγκριτικά με αυτή που αντικατέστησε. Το pickup μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας θα διατίθεται αρχικά στις αγορές της Ασίας, ενώ στην ευρωπαϊκή αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου της επόμενης χρονιάς.

Η σχεδίαση του αμαξώματος το έχει κάνει να δείχνει πιο «σκληροτράχηλο» από ό,τι πριν και αυτό ήταν το ζητούμενο για τους ανθρώπους της Nissan. H νέα μάσκα, τα φώτα τύπου LED εμπρός και πίσω, και τα πρόσθετα περιφερειακά στο αμάξωμα το κάνουν να είναι εντυπωσιακότερο.

Μάλιστα, το καινούργιο Navara θα διατίθεται και στην έκδοση που ονομάζεται «Pro-4X» η οποία έχει περισσότερο ενδιαφέρουσα εμφάνιση και απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα τέτοιο όχημα με «σκληρότερο» χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό της διπλοκάμπινης έκδοσης του νέου μοντέλου έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας υλικά, ενώ διαθέτει καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Έτσι, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα «Nissan Intelligent Mobility» το οποίο συμπεριλαμβάνει συστήματα όπως προειδοποίησης για ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση, υποβοήθησης σε απότομα φρενάρισμα, καθώς και τέσσερις μικροκάμερες περιμετρικά του αμαξώματος για να γνωρίζει ο οδηγός την εγγύτητα προς εμπόδια πλησίον του οχήματος. Αυτό παρέχει ευκολία και καλή πληροφόρηση και κατά την κίνηση εκτός δρόμου.

Πέραν αυτών, το νέο Navara έχει αναβαθμιστεί και δομικά. Όπως ανακοίνωσε η Nissan,έχει ενισχυθεί ο πίσω άξονας του οχήματος και η εκεί ανάρτηση για να μπορεί να μεταφέρει βαρύτερο φορτίο και έχει τοποθετηθεί σκαλοπάτι στον πίσω προφυλακτήρα για να διευκολύνεται η άνοδος και η κάθοδος προς και από την καρότσα.

Επίσης, έχει τοποθετηθεί βελτιωμένο σύστημα υποβοήθησης στο τιμόνι για να μειωθούν οι ταλαντώσεις και οι κραδασμοί στα χέρια του οδηγού και να διευκολύνει τον χειρισμό του όταν το όχημα κινείται με μικρή ταχύτητα ή στους επιτόπου ελιγμούς.

Το καινούργιο Navara θα διατίθεται με τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων ο οποίος αποδίδει 163 PS και 190 PS, αναλόγως της εκδοχής μέγιστης ισχύος του. Τέλος, θα εφοδιάζεται τόσο με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο επτά σχέσεων.