Επενδυτικό πλάνο ύψους 60 δις ευρώ για την Mercedes-Benz


Το εποπτικό συμβούλιο της Daimler συνεδρίασε και ενέκρινε το πλάνο πάνω στο οποίο θα βαδίσει η εταιρία προς την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

  • 3/12/2021

Το συγκεκριμένο πλάνο περιλαμβάνει επενδύσεις της τάξεως των 60 δις ευρώ μέσω των οποίων η Daimler στοχεύει να βάλει τις βάσεις ώστε να φτάσει στον στόχο της, που είναι η παραγωγή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι και το τέλος της δεκαετίας. Το τρέχον πλάνο που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 (εν μέσω πανδημίας) και επικαιροποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, προβλέπει μειώσεις στα πάγια έξοδα κατά 20%, με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση, την ψηφιοποίηση και την αυτόνομη οδήγηση.

Σύμφωνα με την Daimler βασικός μοχλός για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα είναι η αύξηση των καθαρών εσόδων ανά όχημα. Επιπρόσθετα απαραίτητη κρίνεται μια σταδιακή μετάβαση σε ένα μοντέλο απευθείας πωλήσεων το οποίο θα περιλαμβάνει έλεγχο των τιμών, καθώς και αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων.

«Στόχος μας είναι η τεχνολογική υπεροχή τόσο στην πολυτελή κατηγορία επιβατικών οχημάτων όσο και στα premium vans, παραμένοντας την ίδια στιγμή αφοσιωμένοι στους στόχους μας. Η Mercedes-Benz διαθέτει όλα όσα χρειάζονται: μια ξεκάθαρη στρατηγική, μία υψηλά καταρτισμένη και φιλόδοξη ομάδα αλλά και την απόλυτη υποστήριξη του εποπτικού συμβουλίου. Δημιουργώντας τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα θέλουμε να αυξήσουμε τα κέρδη και να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία για τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους μετόχους και τους συνεργάτες μας», ήταν η δήλωση του CEO της  Daimler AG-Mercedes-Benz AG, Ola Kallenius.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανακοίνωση του νέου πλάνου της Daimler για την Mercedes-Benz έρχεται μια εβδομάδα πριν την είσοδο της Daimler Truck στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Αυτή η εξέλιξη επισφραγίζει τον γνωστό εδώ και καιρό διαχωρισμό των οχημάτων της εταιρίας  με τα φορτηγά και τα λεωφορεία να παράγονται υπό την σκέπη της Daimler Truck ενώ τα επιβατικά και τα ελαφρά εμπορικά από την Mercedes-Benz.