Επίσημα η BMW Σειρά 2 Gran Coupe (video)


H νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στην έκθεση του Los Angeles και θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη από το επόμενο έτος.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/10/2019

Με τετράθυρο κουπέ στιλ η νέα BMW αποτελεί τον άμεσο αντίπαλο της Mercedes CLA. Παράλληλα διευρύνει την γκάμα του μοντέλου δίπλα στις Coupe και Active Tourer εκδόσεις της Σειράς 2. Και ενώ η κουπέ συνεχίζει με την παλιά πισωκίνητη πλατφόρμα η νέα Gran Coupe έχει την κίνηση μπροστά αφού μοιράζεται την ίδια FAAR αρχιτεκτονική με τη νέα Σειρά 1.

Σχεδιαστικά οι ομοιότητες με τον «άσο» είναι αναπόφευκτες με το μπροστινό μέρος να έχει την χαρακτηριστική μάσκα με την μεγάλη γρίλια και το νέο στιλ. Από το πλάι η Gran Coupe έχει το στιλ ενός οικογενειακού σεντάν προμηνύοντας μεγάλους χώρους για τους πίσω χάρη και στο μεταξόνιο των 2.670 mm. Το πορτμπαγκάζ είναι στα 430 lt και με πεσμένα τα αναδιπλούμενα καθίσματα σε αναλογία 40/20/40 η πρακτικότητα εκτοξεύεται.

Το πίσω μέρος με τα δυναμικά φωτιστικά σώματα δείχνει πολύ ενδιαφέρον, ενώ αξιοσημείωτη λεπτομέρεια στην Gran Coupe αποτελούν τα παράθυρα δίχως πλαίσια στις πόρτες. Μιλώντας με νούμερα το αμάξωμα έχει μήκος 4.256 mm, πλάτος 1.800 mm με αποτέλεσμα να είναι κατά 183 mm κοντύτερη και κατά 27 mm στενότερη από την BMW 3.

Στο εσωτερικό βλέπουμε την ίδια άποψη με το ταμπλό της νέας Σειράς 1 και τις δύο μεγάλες οθόνες 10,25 ιντσών, μια μπροστά από τον οδηγό στον πίνακα οργάνων και μια αφής στην κεντρική κονσόλα. Φυσικά το iDrive Controller συνδυάζεται με ανέπαφο έλεγχο και προηγμένες φωνητικές εντολές, ενώ πλήρης είναι η σειρά με τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Αρχικά η νέα 2 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις. Πρόκειται για την 218i με τον τρικύλινδρο βενζίνης στα 1.500 cc που αποδίδει 140 PS και 220 Nm. Συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο διπλόδισκο με 7 σχέσεις.

Η δίλιτρη M235i με το πιο σπορ σασί και την χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση κατά 10 mm έχει ισχύ 306 PS και 450 Nm, είναι τετρακίνητη έχει αυτόματο Steptronic και επιταχύνει σε 4,9 sec για το 0-100 km/h με τελική ταχύτητα στα 250 km/h. Υπάρχει και η δίλιτρη πετρελαίου 220d με 190 PS και 400 Nm ροπής.  

Αργότερα θα δούμε και άλλες εκδόσεις κινητήρων όπως και μία plug-in υβριδική με τον 1.500άρη βενζίνης. Η 2 Gran Coupe θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στη Λειψία της Γερμανίας, δίπλα 2 Coupe και 2 Convertible.