Επίσημα: Η νέα Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe


Το καλό γίνεται ακόμα καλύτερο στην περίπτωση της φρεσκαρισμένης Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe, αφού μεταξύ άλλων, το αυτοκίνητο αποκτά πενταθέσια διάταξη καθισμάτων.

  • 16/6/2021

Μετά τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είχαν διαρρεύσει δεξιά και αριστερά, η Mercedes αποφάσισε να αποκαλύψει και επίσημα την ανανεωμένη AMG GT 4-Door Coupe.

Αρχικά, οι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ τριών νέων διαφορετικών χρωμάτων για το αμάξωμα, τα οποία είναι το Starling Blue Metallic, το Manufaktur Starling Blue Magno και το Manufaktur Cashmere White Magno.

Το ανανεωμένο γερμανικό μοντέλο κάθεται σε νέες ζάντες αλουμινίου 20 και 21 ιντσών, ενώ θα διατίθενται και κόκκινες δαγκάνες φρένων ακόμα και για τη βασική 6κύλινδρη έκδοση. Επίσης, το πακέτο Silver Chrome Exterior Package που προσφερόταν μόνο για την 63S, θα είναι διαθέσιμο και στην GT53.

Επιπλέον, θα υπάρχει και το νέο AMG Night Package II, που διαθέτει μαύρη μάσκα και μαύρα σήματα, με επιλογή να συνδυαστούν και με ανθρακόνημα.

Στο εσωτερικό, το τιμόνι για το AMG Performance είναι πολυάκτινο, προσφέροντας περισσότερες λειτουργίες στα κουμπιά και έχει αναβαθμισμένο σύστημα αναγνώρισης για το αν τα χέρια του οδηγού είναι πάνω του. Αυτό που κάνει όμως τη μεγαλύτερη διαφορά εκτός των διαφορετικών συνδυασμών και επιλογών των υλικών στην καμπίνα, είναι το πίσω κάθισμα που δίνει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μέχρι πέντε επιβάτες πλέον.

Όσο αφορά τα μηχανικά μέρη, ο 3λιτρος 6κύλινδρος (σε σειρά) κινητήρας turbo θα αποδίδει 367 ίππους με 500 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων και τετρακίνηση. Η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χλμ. θα γίνεται σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 269 χλμ./ώρα.

Η GT53 θα χρησιμοποιεί 3λιτρο 6κύλινδρο (σε σειρά) υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 435 ίππους με 520 Nm ροπής, ο οποίος θα είναι σε θέση να επιτυγχάνει το αυτοκίνητο από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται σε αυτή την περίπτωση στα 280 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν πληροφορίες για τους V8 κινητήρες δεν υπάρχουν. Ούτε και για την καινούργια plug-in hybrid έκδοση. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η GT 4-Door αποκτά ακόμα πιο εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ανάρτησης με βελτιωμένη συμπεριφορά ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα από τον χρήστη.