Επίσημα η νέα Mercedes GLE Coupe


Η γερμανική εταιρία παρουσιάζει τον ανανεωμένο αντίπαλο της BMW X6 και το όγδοο μέλος στην SUV γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/8/2019

H νέα Mercedes GLE Coupe θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης, στις αρχές Σεπτεμβρίου, με το λανσάρισμα της να ξεκινά από τις αρχές του νέου έτους. Λόγω του κουπέ σχήματος το συγκεκριμένο SUV της Mercedes στοχεύει απέναντι στην BMW X5, αλλά και στα Audi Q8, Porsche Cayenne, Range Rover Velar κ.α.

Σε σχέση με την στάνταρ GLE η κουπέ είναι 15 mm μακρύτερη και κατά 63 mm φαρδύτερη. Το μεταξόνιο είναι επίσης μεγαλύτερο κατά 20 mm από το προηγούμενο μοντέλο αλλά κοντύτερο κατά 60 mm από την GLE. Χαμηλότερη είναι και η οροφή κατά 56 mm. Η Mercedes κάνει λόγο για βελτιωμένη αεροδυναμική κατά 9%.

Αισθητικά η ανανεωμένη GLE Coupe ξεχωρίζει από τα επανασχεδιασμένα σημεία, όπως είναι η μάσκα, οι προφυλακτήρες και τα LED φωτιστικά σώματα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες 19 έως 22 in. Στο εσωτερικό υπάρχει η νέα MBUX διάταξη με τις δύο οθόνες (μια ως ψηφιακός πίνακας και η άλλη ως touch-screen) διαγώνιου 12,3 in. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά απ τα 655 lt και φτάνει έως τα 1.790 lt με πεσμένα τα πίσω καθίσματα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει έναν εξακύλινδρο τρίλιτρο diesel στις εκδόσεις GLE Coupe 350 d 4 MATIC (με 272 PS και 600 Nm) και την GLE Coupe 400 d 4 MATIC (με 330 PS και 700 Nm). Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με το κιβώτιο 9G-Tronic και στάνταρ τετρακίνηση. Αργότερα αναμένονται και άλλες εκδόσεις ενώ για την αμερικανική αγορά προορίζεται η GLE 53 Coupe με τεχνολογία EQ Boost και 435 PS.