Επίσημα η νέα Porsche 911 GTS (Video)


Η Porsche παρουσίασε την νέα γενιά 911 GTS, έκδοση που τοποθετείται ανάμεσα στις Carrera S και Turbo με 480 ίππους και αρκετές στιλιστικές διαφορές. 

  • 23/6/2021

Η Porsche παρουσίασε την νέα 911 GTS της σύγχρονης 992, έκδοση που τοποθετείται ανάμεσα στις Carrera S και Turbo. Η νέα 911 GTS έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα του πιο εικονικού μοντέλου της γερμανικής εταιρείας σε εκδόσεις με κίνηση στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς και με coupe, cabriolet ή Targa παραλλαγές αμαξώματος.

Η 911 GTS που έρχεται δυόμιση χρόνια μετά την πρεμιέρα της νέας 911-992 προσφέρεται στις εκδόσεις 911 Carrera GTS (Coupe και Cabriolet), 911 Carrera 4 GTS (Coupe και Cabriolet)και 911 Targa 4 GTS.

Όλες οι εκδόσεις εφοδιάζονται με τον 3,0 λίτρων 6κύλινδρο twin-turbo μπόξερ κινητήρα της εταιρείας απόδοσης 480 ίππων με 570 Nm ροπής, έχοντας 30 άλογα και 20 Nm ροπής περισσότερα από τη προηγούμενη 911 GTS. Αυτός συνεργάζεται είτε με 7τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι το χειροκίνητο 7άρι κιβώτιο της Porsche διαθέτει κοντύτερο επιλογέα κατά 10 χιλιοστά και μικρότερες διαδρομές για πιο σπορτίφ αίσθηση στη σπορ οδήγηση.

Με το PDK κιβώτιο, το 0-100 χλμ/ώρα έρχεται σε 3,3 δευτερόλεπτα, ενώ η ανάρτηση προέρχεται από την 911 Turbo, αλλά έχει τροποποιηθεί από τους μηχανικούς της Porsche για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της GTS. Επίσης, τα φρένα όπως και οι ζάντες με μονό μπουλόνι διαστάσεων 20 ιντσών μπροστά και 21 πίσω, προέρχονται και αυτά από την Turbo. Το σύστημα ηλεκτρονικά ενεργής ανάρτησης PASM τέλος (Porsche Active Suspension Management), είναι στον βασικό εξοπλισμό, με τις 911 GTS Coupe και Cabriolet να διαθέτουν και χαμηλότερα ελατήρια κατά 1 εκατοστό.

Το έξτρα πακέτο Lightweight Design της νέας 911 GTS, που ανήκει στο πρόσθετο εξοπλισμό, μειώνει το συνολικό βάρος του οχήματος κατά 25 κιλά, χάρη στα ελαφρύτερα μπάκετ καθίσματα κατασκευασμένα από carbon CFRP, στην ελαφρύτερη μπαταρία, στα ελαφρύτερα τζάμια και την απουσία των πίσω καθισμάτων. Το πακέτο διαθέτει επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης, αλλά και επιπλέον αεροδυναμικές λεπτομέρειες στο αυτοκίνητο.

Οι στιλιστικές σπορ πινελιές της νέας 911 GTS

Η νέα Porsche 911 GTS έρχεται γεμάτη με έναν διάχυτο σπορ χαρακτήρα σε επίπεδο εμφάνισης και επιδόσεων. Σχεδιαστικά, οι διαφοροποιήσεις που κάνουν την 911 GTS να ξεχωρίζει ξεκινούν από τα πολλά μαύρα στοιχεία στο αμάξωμα και τους σκουρόχρωμους προβολείς LED. Το μπροστινό spoiler, η νέα γρίλια του κινητήρα, τα μαύρα γράμματα, αλλά και τα GTS λογότυπα συμπληρώνουν την εικόνα.

Στην καμπίνα κυριαρχεί επίσης το μαύρο χρώμα. Πολλά χαρακτηριστικά όπως το GT Sport τιμόνι, με το πακέτο Sport Chrono, τα Sport Seat Plus καθίσματα από το υλικό Race-Tex και το Porsche Track Precision είναι στον βασικό εξοπλισμό. Στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει η τελευταία γενιά του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Porsche Communication Management PCM.   

Οι πρώτες παραδόσεις της νέας Porsche 911 GTS στους τυχερούς κατόχους της αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.