Επίσημα σκίτσα για το νέο KIA Carens


H KIA έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα από το καινούργιο Carens που θα παρουσιαστεί επίσημα στις 16 Δεκεμβρίου και το οποίο προορίζεται για την αγορά της Ινδίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/12/2021

H τέταρτη γενιά του Carens σχεδιάστηκε βάσει της φιλοσοφίας που οι άνθρωποι της KIA έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια και ονομάζουν με τη φράση «Opposites United» και έχει τη μορφή ενός crossover/SUV.

Ως μοντέλο, το Carens παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1999 και ήταν ένα πολυχρηστικό όχημα το οποίο διατέθηκε και στην ευρωπαϊκή αγορά. Ωστόσο, η εμπορική πορεία του δεν ήταν αυτή που ανέμεναν στην κορεατική εταιρεία και αποφάσισαν να επαναπροσδιορίσουν την εμπορική πολιτική που το αφορά.

Η καινούργια γενιά προορίζεται κυρίως για την αγορά της Ινδίας, όπως ανακοινώθηκε από την KIA, και απευθύνεται κατά βάση σε νέους οικογενειάρχες που θέλουν ένα ευρύχωρο και σύγχρονο όχημα. Θα διατίθεται με τρεις σειρές καθισμάτων, για επτά επιβάτες.

Η σχεδίασή του είναι έντονη και δυναμική και προσδιορίζεται με τον χαρακτηρισμό «Bold for Nature», σύμφωνα με την εταιρεία. Σκοπός είναι να ταιριάζει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και με τον εξωαστική δραστηριότητα των ιδιοκτητών του οχήματος.

Στα σκίτσα που έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα η KIA βλέπουμε ότι στο εμπρός μέρος υπάρχει η μάσκα «Tiger Face», φώτα ημέρας, προβολείς LED και έντονη διαμόρφωση στο πλάι και στους θόλους των τροχών.

Στο εσωτερικό του, δείχνει σχεδιαστικά και τεχνολογικά σύγχρονο και όπως ανακοινώθηκε θα διαθέτει και στοιχεία πολυτέλειας για την κατηγορία. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη 10,25 ιντσών, ενώ στο εσωτερικό των θυρών έχουν ενσωματωθεί στοιχεία χρωμίου.

Ο κ. Karim Habib, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθυντής στο Κέντρο Σχεδιασμού της KIA, δήλωσε σχετικά: «Το Carens ενσωματώνει τέλεια την πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία μας και συνδυάζει με επιτυχία την αθλητική εμφάνιση με την εκλεπτυσμένη προσωπικότητα και την μοναδική αισθητική. Το KIA Carens αντικατοπτρίζει αληθινά τις επιθυμίες των σύγχρονων πελατών από ένα όχημα με τρεις σειρές καθισμάτων».

Όπως έχει ανακοινωθεί, η επίσημη παρουσίαση του καινούργιου μοντέλου της κορεάτικης εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο Gurugram, κοντά στην πρωτεύουσα της Ινδίας.