Επίσημα σκίτσα για το VW Golf 8


Με την διαδικτυακή πρεμιέρα να αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι η Volkswagen έδωσε δύο νέα σκίτσα για το νέο Golf.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/5/2019

Στο παραπάνω σκίτσο μπορούμε να δούμε ότι σας είχαμε αποκαλύψει πριν από μήνες με τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Golf δίχως καμουφλάζ. Διακρίνεται το εξελιγμένο σχήμα της τωρινής γενιάς με τους διαφοροποιημένους προβολείς και το δυναμικό καπό να βουτά ελαφρώς πιο απότομα. Το σκίτσο ενδεχομένως να αφορά σε κάποια top έκδοση αφού ξεχωρίζουν οι μεγάλες ζάντες με το χαμηλό προφίλ ελαστικών καθώς και η πίσω αεροτομή στο πάνω μέρος της οροφής.

Στο εσωτερικό βλέπουμε ένα πολύ όμορφο ταμπλό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα σε πολύ μικρή απόσταση. Γενικότερα δίνεται η εντύπωση ενός οδηγοκεντρικού κόκπιτ (θυμίζει κάτι από Audi A1) χάρη σε μία ελαφριά κλίση προς το αριστερό κάθισμα, ενώ η κεντρική κονσόλα έχει ένα ελεύθερο κενό από το ταμπλό φιλοξενώντας μια μεγάλη θέση για αντικείμενο και ένα λεπτό επιλογέα κίνησης.

Όπως φαίνεται το νέο Golf δεν θα έχει σχεδόν καθόλου διακόπτες στο ταμπλό του και όλα θα ελέγχονται από την touch-screen και το πολύ-λειτουργικό τιμόνι. Οι εξωτερικές διαστάσεις αλλά και το μεταξόνιο θα μεγαλώσουν για χάρη των χώρων για επιβάτες και αποσκευές, ενώ αντίθετα αναμένεται  να μειωθεί το βάρος κατά 50 κιλά χάρη στη χρήση μιας ακόμα πιο εξελιγμένης έκδοσης του μεταβλητού πλαισίου MQB.

Στους κινητήρες βενζίνης η σίγουρη παρουσία είναι αυτή του 1.5 TSI με το σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων. Οι φήμες κάνουν λόγο για έναν νέο τρικύλινδρο 1.000 cc με ήπιο υβριδικό σύστημα, ο οποίος μπορεί να μην είναι turbo αλλά ατμοσφαιρικός. Ταυτόχρονα εξελίσσεται και έναν νέος diesel 2.000 cc (φήμες υπάρχουν και για 1.5 TDI) με μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη οικονομία σε σχέση με τον υπάρχοντα.

Το νέο Golf θα παρουσιαστεί στο κοινό της έκθεσης της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και το λανσάρισμα του στις ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει αρχές 2020.