Επίσημο: Αυτό είναι το σύγχρονο Renault 5


Στην αποκάλυψη του ηλεκτροκίνητου Renault 5 προχώρησαν οι Γάλλοι σκιαγραφώντας το ηλεκτροκίνητο μέλλον του θρυλικού αυτοκινήτου πόλης.

  • 15/1/2021

Το Renault 5 επιστρέφει στους ευρωπαϊκούς δρόμους! Οι άνθρωποι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψαν την πρωτότυπη εκδοχή ενός αυτοκινήτου που φιλοδοξεί να αναβιώσει τον θρύλο του Renault 5.

To σύγχρονο R5 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και κρίνοντας από την εικόνα της πρωτότυπης εκδοχής του, πρόκειται να ακολουθήσει σε μεγάλοβαθμό τις σχεδιαστικέςσυνήθειες και τις αναλογίες του μακρινού προγόνου του.

Το Renault 5 θα αποτελέσει ένα από τα συνολικά επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που πρόκειται να παρουσιάσει η γαλλική φίρμα έως και το 2025, επιχειρώντας τον απαραίτητο εξηλεκτρισμό της γκάμας της.

Μάλιστα φήμες θέλουν και το Renault 4 να ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι, επιστρέφοντας ως μία προσιτή ηλεκτρική πρόταση στη γραμμή παραγωγής.

To Renault 5 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1972 και διατηρήθηκε στην γκάμα της γαλλικής φίρμας έως και το 1996, παραχορώντας τη θέση του στο ήδη επιτυχημένο Renault Clio.

Μεταξύ άλλων, η νέα στρατηγική του ομίλου Renault προβλέπει και τον πλήρη εξηλεκτρισμό της Alpine, η οποία θα αφοσιωθεί στην κατασκευή ηλεκτρικών σποραυτοκινήτων, αξιοποιώντας συνεργασίες όπως εκείνη με την Lotus. 

Διαβάστε επίσης:

Το νέο SUV της Dacia κλέβει την παράσταση

F1 Special: Από τα δερμάτινα κασκέτα στο θαύμα του Grosjean