Επίσημο: Έρχεται η νέα υβριδική Ferrari V6 (Video)


Η ιταλική εταιρεία επιβεβαίωσε και επίσημα ότι στις 24 Ιουνίου θα παρουσιάσει την νέα της δημιουργία, με V6 υβριδικό σύνολο που θα ξεπερνά τους 700 ίππους.  

  • 16/6/2021

Η Ferrari ανακοίνωσε και επίσημα πως στις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια ενός νέου μοντέλου της. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό V6 πισωκίνητο μοντέλο, το οποίο είναι γνωστό στους κόλπους της εταιρείας από το Μαρανέλο με τον κωδικόF171 project και θα αντικαταστήσει την F8 Tributo.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το δεύτερο plug-in hybrid supercar ευρείας παραγωγής της Ferrari μετά την SF90 Stradale. Ο βασικός πυλώνας του υβριδικού συστήματος κίνησης θα είναι ένας V6 twin-turbo 3.000 κυβικών με ισχύ που θα ξεπερνά ίσως τα 600 άλογα. Σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ άνω των 100 ίππων, η συνολική απόδοση θα ξεπερνά τα 700 άλογα και θα περνά στους πίσω τροχούς, ενώ θα είναι ισάξια του 4λιτρου V8 της F8 Tributo. Στην νέα V6 plug-in υβριδική Ferrari, θα υπάρχει και μία μικρής χωρητικότητας μπαταρία για να προσφέρει τελείως ηλεκτρική κίνηση για πάνω από 30 χιλιόμετρα.

Στο επίσημο βίντεο που έδωσε η ιταλική εταιρεία στη δημοσιότητα βλέπουμε έναν επαγγελματία οδηγό να εκθειάζει το πόσο συναρπαστική είναι η οδήγηση με τη νέα Ferrari, ενώ κλείνει με την ημερομηνία παρουσίασης του νέου μοντέλου που δεν είναι άλλη από τις 24 Ιουνίου. Ο οδηγός αυτός είναι ο David Tonizza, ένας «επαγγελματίας» οδηγός ψηφιακών αγώνων FDA Esports, ο οποίος κατέκτησε το 2019 F1 Pro Series World Champion. Και τα σημεία των καιρών της ψηφιακής εποχής, είναι που αλλάζουν τα δεδομένα ακόμη και για μια εταιρία όπως η Ferrari.

Μείνετε συντονισμένοι για την επίσημη παρουσίαση της νέας Ferrari στις 24 Ιουνίου.