Επίσημο: Η Hyundai θα σας παίρνει τα δαχτυλικά αποτυπώματα!


Όπως είχαμε γράψει η κορεατική εταιρία είναι η πρώτη που εισάγει τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων σε αυτοκίνητα παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/12/2018

Η Hyundai ανακοίνωσε επίσημα πως το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα περάσει η εν λόγω τεχνολογία θα είναι το νέο Santa Fe. Πρόκειται για μία τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να ξεκλειδώνουν τις πόρτες και να θέτουν σε λειτουργία τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους δίχως να κάνουν χρήση του παραδοσιακού κλειδιού.

Το Santa Fe με αυτό το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες αγορές στο πρώτο τετράμηνο του 2019 και η λειτουργία αναγνώρισης του δαχτυλικού αποτυπώματος βασίζεται σε έναν αισθητήρα στην πόρτα και στο μπουτόν εκκίνησης. Φυσικά υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης διαφορετικών προφίλ οδηγών με πιθανότητα λάθους 1 στις 50.000 πιθανότητες όπως υποστηρίζει η Hyundai.

«Στο μέλλον, η Hyundai σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής για να επιτρέψει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της θέσης του τιμονιού και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που θα είναι προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του οδηγού», δήλωσε ο Albert Biermann, Πρόεδρος και Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης Τμήμα της Hyundai Motor Company. «Αυτή η δυνατότητα θα προσφέρει πιο ποιοτική οδηγικά εμπειρία σε κάθε πελάτη της μάρκας μας» συμπληρώνει.