Επίσημο: «Μετακομίζουν» οι μεταφορικές από τον Ελαιώνα – Δείτε που πάνε


Το έργο αναμένεται να βάλει τέλος στο... χαοτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή ενώ θα συμβάλει στη μείωση της κυκλοφορίας των φορτηγών στη Λεωφόρο Κηφισού.

  • 17/10/2022

Ένα αποφασιστικό βήμα έγινε για τη «μετακόμιση» των μεταφορικών εταιρειών από τον Ελαιώνα στον Δήμο Φυλής. Το οικόπεδο, 600 στρεμμάτων, στο οποίο θα γίνει η μετεγκατάσταση έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Φυλής και βρίσκεται κοντά στην Αττική Οδό.

Σήμερα έπεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση που βάζουν μπροστά το project, ανάμεσα στον Δήμο Φυλής και τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, να κάνει λόγο για το μεγαλύτερο Κέντρο Μεταφορών και Logistics στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Το έργο «Μετεγκατάσταση Μεταφορικών επιχειρήσεων Ελαιώνα σε ακίνητο του Δήμου Φυλής» έχει ως στόχο να δώσει ένα τέλος στο χαοτικό σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στον Ελαιώνα αλλά και στα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν επιβαρύνει την κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή. 

Είναι επίσης γνωστό ότι στον Ελαιώνα αναμένεται να εγκατασταθεί ο νέος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ ενώ πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης σχετικά με την ονομασία του.

Η μετεγκατάσταση των εκατοντάδων διαμεταφορικών εταιρειών στον Δήμο Φυλή είχε βρει σύμφωνη και την Πανελλήνια Ένωση του κλάδου (ΠΕΕΔ) όπου εδώ και χρόνια αναζητούσε μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως έγινε γνωστό οι πόροι για την μεταφορά των εταιρειών θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης ενώ το σχέδιο προβλέπει και την κατασκευή συνδέσεων με κεντρικούς οδικούς άξονες.

Οι συνολικές επενδύσεις υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παραχώρηση του έργου μέσα στο 2024 και την ολοκλήρωσή του να έρχεται έναν χρόνο αργότερα.