Επίσημο: Tο 2025 η πρώτη ηλεκτρική Ferrari


Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αν και προηγούνται τρία άλλα νέα μοντέλα τους επόμενους μήνες πρώτα

  • 16/4/2021

Η εποχή του εξηλεκτρισμού πλησιάζει ολοένα και περισσότερο για τη Ferrari, αφού η ιταλική εταιρεία δήλωσε πως το έχει προγραμματίσει ήδη για το 2025.

Λεπτομέρειες βέβαια για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο, δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστές από επίσημα στόματα.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως, από τη στιγμή που μπαίνει σύντομα και στον κόσμο των SUV, είναι πως το πρώτο EV της Ferrari θα θυμίζει πιο πολύ supercar, παρά crossover.

Πριν κυκλοφορήσει όμως αυτό, η Ferrari θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένη με την εξέλιξη τριών άλλων νέων μοντέλων που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Το πρώτο αφορά μια πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του 812 Superfast που αντικαθιστά τις F12tdf και 599 GTO.

Ο κινητήρας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μια ισχυρότερη εκδοχή του ατμοσφαιρικού Tipo 140 V12 των 6,5 λίτρων, με άγνωστη ισχύ. Συζητιέται για πάνω από 800 ίππους.

Για τα εναπομείναντα δύο, τα πράγματα είναι λίγο πιο ασαφή. Ενδεχομένως το ένα να είναι το SUV Purosangue, μια και οι δοκιμές του στο δρόμο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο κινητήρας που θα το εξοπλίσει θα είναι λογικά και σε αυτή την περίπτωση ο γνωστός Tipo V12.

Το σκηνικό για το τελευταίο μοντέλο είναι ακόμη πιο ομιχλώδες. Κάτι έχει ακουστεί για ένα μοντέλο με V6 κινητήρα στο κέντρο, που θα μοιράζεται κοινά μέρη με τη Maserati MC20 ή κάποια πιο εξωτική περίπτωση της F8 Tributo με V8 στο κέντρο.

Κάθε πληροφορία μας έρχεται με το σταγονόμετρο, αλλά με τόση ενεργητικότητα στη Ferrari τους επόμενους μήνες, μάλλον δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ.