Επισπεύδεται η παρουσίαση των νέων Toyota GT86 και Subaru BRZ


Όπως έγινε γνωστό, οι Toyota και Subaru σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες για την κατασκευή των GT86 και BRZ, αντίστοιχα, κάτι που δείχνει ότι αναμένουμε συντομότερα τους αντικαταστάτες τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/8/2020

Πριν από λίγους μήνες η Subaru έκλεισε τη λίστα παραγγελιών για το BRZ και σταμάτησε την παραγωγή του μοντέλου. Το ίδιο θα κάνει και η Toyota για το GT86, εντός του φθινοπώρου, όπως ανακοινώθηκε. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θέλουν να αποκτήσουν κάποιο από αυτά μπορούν να το κάνουν μόνο για όσα οχήματα έχουν απομείνει στο δίκτυο αντιπροσώπων των εταιρειών.

Θυμίζουμε ότι Toyota και Subaru συνέπραξαν και δημιούργησαν (από) ένα μοντέλο το οποίο είχε μηχανικά μέρη της δεύτερης αλλά σήμαινε πολλά για καθεμιά από αυτές. Για την Toyota, το GT86 ήταν μια αναφορά στο παρελθόν της, ενώ την επανέφερε στην τροχιά δημιουργίας σχετικά απλών αλλά εκπληκτικών σε σπορ οδική συμπεριφορά οχημάτων. Για τη Subaru, το BRZ ήταν μια επιτυχημένη προσπάθεια η οποία έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και με ένα πισωκίνητο όχημα, πέραν της φήμης της στα τετρακίνητα μοντέλα.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες σταμάτησαν την παραγγελιοληψία για τα δύο μοντέλα σημαίνει ότι επισπεύδεται ο χρόνος παρουσίασης αυτών που θα τα αντικαταστήσουν. Από την Toyota έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι θα υπάρξει η δεύτερη γενιά του GT86 αλλά –προς το παρόν– δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες, σχετικά. Αναφορικά με τον κινητήρα που θα έχουν τα νέα μοντέλα, οι πληροφορίες θέλουν να είναι ο δίλιτρος turbo της BMW, για τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την Ευρώπη. Σε επίπεδο φημών, ακούγεται ότι ίσως διαθέτουν τον υπερτροφοδοτούμενο boxer 2.4 των 264 PS/5.600 rpm που τοποθετείται στα Subaru Legacy και Ascent τα οποία διατίθεται στις ΗΠΑ, για την εκεί αγορά.