Επιστρέφει η Maserati στους αγώνες GT2 με την MC20 (photos)


Ο απόγονος της MC12 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στο Fanatec GT2 European Series Championship.

  • 27/7/2022

Η πορεία της Maserati στους αγώνες GT2 είναι αξιομνημόνευτοι, με την MC12 να κατακτά τις πίστες, χαρίζοντας νίκες στην Ιταλική εταιρεία. Η Maserati επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με τη νέα MC20, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο Fanatec GT2 European Series Championship το 2023.

Η MC20 πληροί τις προϋποθέσεις της FIA για την κατηγορία μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων και θα φέρει έναν 3.0 lt διτούρμπινο V6 κινητήρα της Maserati και σύμφωνα με την εταιρεία θα έχει ιπποδύναμη που θα αγγίζει τα 630 ps.

Για τη σύνθεση της MC20, η Maserati έχει χρησιμοποιήσει τον Nettuno κινητήρα της, που συνοδεύεται από ένα διαδοχικό σύστημα μετάδοσης 6 σχέσεων που διοχετεύει την κίνηση στους πίσω τροχούς. Ο αγωνιστικός συμπλέκτης και το διαφορικό βοηθούν την MC20 να έχει μεγαλύτερη πρόσφυση, ενώ το όχημα βασίζεται σε ένα αμάξωμα, εγκεκριμένο για το πρωτάθλημα GT2, που προσφέρει μέγιστη αεροδυναμική κάθετη δύναμη, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της FIA για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Προκειμένου να πληροί τα κριτήρια για να μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, η MC20 διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και εξοπλισμό, όπως η αγωνιστική ζώνη ασφαλείας 6 σημείων, τιμόνι από ανθρακόνημα, κάμερα εντός της καμπίνας και προσαρμοζόμενο σύστημα ABS.

Η Maserati έχει προγραμματισμένη μία «συνάντηση» μεταξύ MC12 και MC20, το πρώην και το νυν αγωνιστικό αυτοκίνητο της εταιρείας, κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα στο Spa, θέλοντας να δημιουργήσει «μία εμπειρία αφιερωμένη στα ένδοξα ορόσημα τηε εταιρείας στην αγωνιστική ιστορία»

Με το επίσημο ντεμπούτο της Maserati MC20 να έχει επιβεβαιωθεί για το 2023, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, Davide Grasso, είπε: «Ωθούμαστε από το πάθος μας, τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Έχουμε μία μακρά ιστορία παγκόσμιας υπεροχής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και είμαστε πολύ περήφανοι που θα αγωνιστούμε με την εντυπωσιακή MC20. Οι αγώνες ήταν πάντα το φυσικόπεριβάλλον της Maserati και τώωρα, τόσο στο Fanatec GT2 European Series Championship όσο και στη Formula E, αυτή η εταιρεία κάνει μία νέα αρχή από τις ρίζες της για να χτίσει το μέλλον»