Έρευνα: Τα αυτοκίνητα που προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα


Την πεποίθηση ότι τα premium αυτοκίνητα είναι εκείνα που προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα καταρρίπτει νέα έρευνα, η οποία αναδεικνύει τους νέους αρνητικούς πρωταγωνιστές των αμερικανικών δρόμων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/10/2019

Πολλές φορές οι αριθμοί δεν αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις ωστόσο πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να τους διαψεύσεις.

Έτσι, λοιπόν, τα αποτελέσματα της έρευνας που εκπονήθηκε από την εταιρεία ασφαλιστικών παροχών Insurify κρίνονται ως αξιόπιστα, καταρρίπτοντας την πεποίθηση ότι τα premium αυτοκίνητα είναι εκείνα που προκαλούν τα περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους.

Πριν περάσουμε στην ανάδειξη του πιο… επικίνδυνου αυτοκινήτου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αξίζει να σημειωθεί ότι για τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοποιήθηκαν τα δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια οχήματα.

Με βάση, λοιπόν, αυτό το απολύτως αντιπροσωπευτικό δείγμα, το αυτοκίνητο που προκαλεί τα περισσότερα ατυχήματα στους αμερικανικούς δρόμους είναι το Subaru Crosstrek.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης ακολουθεί το Honda HR-V, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Hyundai Elantra GT. Μάλιστα, τόσο η Subaru όσο και η Hyundai διαθέτουν και δεύτερο αυτοκίνητο μέσα στην πρώτη δεκάδα, γεγονός που σχετίζεται περισσότερο με το προφίλ των οδηγών που επιλέγουν τις συγκεκριμένες φίρμες και λιγότερο με τις δυνατότητες των ίδιων των αυτοκινήτων.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα εννέα από τα δέκα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανήκουν σε… ξενόφερτους κατασκευαστές, ενώ  το 13,64% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν σήμερα στις ΗΠΑ έχει εμπλακεί τουλάχιστον μία φορά σε ατύχημα.