Έρχεται Fuel Pass 3 και επιδότηση στο diesel κίνησης - Δείτε τα ποσά (video)


Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την επιδότηση καυσίμων να επιστρέφει, ακόμα και από το Νοέμβριο, με διάρκεια 3 μηνών. Εντός της εβδομάδας οι οριστικές αποφάσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 24/10/2022

Όλα δείχνουν ότι η τρίτη επιδότηση καυσίμων, το επονομαζόμενο Fuel Pass 3, αλλά και η επιστροφή της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης, θα γίνουν πραγματικότητα από τις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Καλημέρα», η Κυβέρνηση εξετάζει σχετικό σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει επιδότηση 65-85 ευρώ για τα ΙΧ και 45-55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες. Τα συγκεκριμένα ποσά του Fuel Pass 3 θα αυξάνονται κατά 15 ευρώ αν ο δικαιούχος επιλέξει τη χρήση άυλης κάρτας και όχι κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Όσο για τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι ανάλογα με των προηγούμενων Fuel Pass, δηλαδή 30.000 ευρώ και επιπλέον 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Από την άλλη πλευρά, εξετάζεται η επιστροφή της επιδότησης 0,15 ευρώ ανά λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης. Η επιδότηση αυτή θα φανεί αμέσως στην αντλία, όπως ίσχυε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο υπάρχουν και πληροφορίες που θέλουν το ποσό να φτάνει τα 20 ή και τα 25 λεπτά του ευρώ, προκειμένου το diesel να είναι φθηνότερο από την τιμή της αμόλυβδης.

Τις σχετικές πληροφορίες επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων της αίτησης, καθώς στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, ενώ στο δεύτερο είχαμε ένα στα πέντε.

Η αυξημένη ροή εσόδων, της τάξης των περίπου 500 εκατ. ευρώ, αλλά και οι τιμές των καυσίμων που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, συνέβαλαν στην αλλαγή των μέχρι τώρα δεδομένων που απέκλειαν οποιαδήποτε επιδότηση. Οι πληροφορίες θέλουν (και) το Fuel Pass 3 να έχει 3μηνη διάρκεια και η επιδότηση στο diesel να αρχίσει άμεσα, όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, για την περίπτωση που ληφθεί, τελικά, η σχετική απόφαση, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3».

Δείτε το video με το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ: