Έρχεται συγχώνευση των Audi A4 Sedan και A5 Sportback


Η Audi φαίνεται να είναι έτοιμη να μετατρέψει σε ένα μοντέλο τα Α4 Sedan και A5 Sportback. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 9/8/2022

Το νέο Audi A4 έρχεται και θα φέρει σημαντικές αλλαγές, όπως έγινε φανερό και από παλαιότερες κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός πρωτότυπου του μοντέλου.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η γερμανική μάρκα θέλει να ενοποιήσει τα A4 Sedan και A5 Sportback σε ένα νέο, ανανεωμένο μοντέλο, που θα φέρει χαρακτηριστικά και των δύο προκατόχων του.

Το νέο προϊόν θα είναι το A4 Sportback, και θα μοιράζεται το ίδιο εμπρός μέρος με το A4 Avant, με τις διαφορές να γίνονται εμφανείς από το B-pillar και πίσω, με την οροφή που θα σμιλεύεται και θα χαμηλώνει προς τα πίσω, αλλά και τους πιο εμφανείς όγκους στα πλάγια, για πιο άγρια όψη.

Κάτι τέτοιο θα έβγαζε το A5 Sportback εκτός γκάμας, καθώς θα καλυπτόταν η ανάγκη για ένα τέτοιο μοντέλο στο portfolio της εταιρείας. Αυτό το σενάριο υφίσταται ήδη από το 2019, και φαίνεται πως τώρα θα γίνει πραγματικότητα.

Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός, καθώς ένα λιγότερο μοντέλο στην γκάμα της Audi σημαίνει λιγότερα έξοδα και μεγαλύτερη συγκέντρωση πόρων για τη σταδιακή μετάβαση της μάρκας στον ηλεκτρισμό, καθώς το τελευταίο μοντέλο με ΜΕΚ θα βγει από τα εργοστάσιά της το 2026, σε μόλις 4 χρόνια.