Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην Aston Martin


Από το 2023, οι Aston Martin Vantage, DB11 και DBS θα έχουν διαφορετικό στυλ και θα διαθέτουν πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις, τόσο στα μηχανικά μέρη τους όσο και στα συστήματα του εξοπλισμού τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 13/2/2022

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Lawrence Stroll, Πρόεδρος της Aston Martin, η ιστορική βρετανική εταιρεία χρειάζεται να αλλάξει κάποια από τα δεδομένα της τα οποία αφορούν στην κατασκευαστική φιλοσοφία της και την εικόνα των μοντέλων της. 

Ο νέος συνιδιοκτήτης της εταιρείας, δήλωσε ότι από το 2023 και έπειτα, οι DBS, Vantage και DB11 θα έχουν τόσο πολλές αλλαγές σε σχέση με τώρα ώστε να θεωρούνται «ολοκαίνουργια αυτοκίνητα», όπως τα χαρακτήρισε.

Αυτές θα αφορούν τόσο στους κινητήρες όσο και στο σύστημα ενημερωδιασκέδασης με το οποίο θα εξοπλίζονται και το οποίο θα περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής και σύγχρονες εφαρμογές. Πάντως, ο κ. Stroll ανακοίνωσε ότι η DBS θα εξακολουθεί να έχει τον V12 χωρητικότητας 5,2 λίτρων κινητήρα.

Ο Εβραιοκαναδός δισεκατομμυριούχος, σε συνέντευξή του στον βρετανικό Τύπο, είπε χαρακτηριστικά: «Πώς μπορείς να έχεις μια Aston Martin η οποία κοστίζει περισσότερο από 150.000 λίρες στερλίνες (σημ.: περισσότερο από περίπου 180.000 ευρώ) και αυτή να διαθέτει τεχνολογία τουλάχιστον τριετίας Ήταν ανόητο που η προηγούμενη ηγεσία συμφώνησε σε κάτι τέτοιο».

Η Aston Martin χρησιμοποιεί στον εξοπλισμό των μοντέλων της συστήματα της Mercedes-Benz τα οποία έχουν ξεπεραστεί πλέον αναφορικά με τις δυνατότητες που έχουν, συγκριτικά με ό,τι ισχύει πλέον. Όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Stroll, τα οχήματα της εταιρείας από το Gaydon θα διαθέτουν το σύστημα MBUX της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά θα είναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα και την κατασκευαστική αισθητική των Βρετανών.

Η επανασχεδίαση των μοντέλων της Aston Martin αναμένεται να είναι εκτεταμένης έκτασης στο εμπρός μέρος και το πλάι του αμαξώματός τους και μόνο στο πίσω μέρος θα είναι περιορισμένες για να διατηρηθεί η αναγνωρισιμότητα και το στυλ τους.

Αναφορικά με τους κινητήρες, ο κ. Stroll είπε ότι ο τετράλιτρος V8 που έχουν οι Vantage και DB11 θα βελτιωθεί από τους ανθρώπους τής Mercedes-AMG. Τέλος, δήλωσε ότι τα ανανεωμένα μοντέλα θα παρουσιαστούν προς το τέλος του έτους με σκοπό να συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεών τους. Ο εμπορικός στόχος που έχει τεθεί είναι τουλάχιστον τα 4.000 οχήματα ετησίως.