Έτοιμο για αγώνες το Opel Corsa-e Rally


Η Opel, το προσεχές σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει το Corsa-e Rally στον φυσικό χώρο του, στον τελευταίο αγώνα του Γερμανικού πρωταθλήματος ράλι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/10/2019

Το Opel Corsa-e Rally είναι αυτό με το οποίο η γερμανική εταιρεία θα λάβει μέρος στον αντίστοιχο θεσμό για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αυτός θα περιλαμβάνει τουλάχιστον οκτώ αγώνες ενιαίου πρωταθλήματος το οποίο θα ονομάζεται «ADAC Opel e-Rally Cup». Το πρόγραμμα των αγώνων στους οποίους θα συμμετέχει το Corsa-e Rally αναμένεται να ανακοινωθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Essen που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Νοεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου. Οι αγώνες προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το προσεχές καλοκαίρι και θα διεξάγονται στο πλαίσιο αυτών του γερμανικού πρωταθλήματος ράλι.

Το Corsa-e Rally είναι σχεδόν έτοιμο για τους αγώνες, αναφορικά με την ασφάλεια για το πλήρωμα και τη διάρκεια αντοχής των μπαταριών του. Αυτές είναι 50 kWh, ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 136 PS και έχει μέγιστη ροπή 260 Nm, τιμές οι οποίες είναι ίδιες με αυτές του Corsa-e.

Ο κ. Jörg Schrott, Διευθυντής της Opel Motorsport, δήλωσε σχετικά: ««Μέχρι τώρα, οι ενδιαφερόμενοι για το Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι απλά διάβαζαν για το Opel Corsa-e Rally, ενώ είχαν την ευκαιρία να το θαυμάσουν για πρώτη φορά στην επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Τώρα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε το πρωτότυπο αυτοκίνητό μας στις ομάδες ράλι στον τελικό της σεζόν του DRM.

»Μερικοί υποψήφιοι συμμετέχοντες, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στο εξωτερικό, πρόκειται να έρθουν στο ADAC 3-Städte Rallye, αποκλειστικά για να δουν το αυτοκίνητο και να μάθουν περισσότερα για την πρωτοποριακή ιδέα μας από κοντά. Ανυπομονούμε να έρθουμε σε επαφή και να συνεργαστούμε με τις ομάδες».

Από την ελληνική αντιπροσωπεία της Opel ανακοινώθηκε ότι το Corsa-e Rally θα είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα έχει στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση Anytime 2019», η οποία θα διεξαχθεί από 9-17 Νοεμβρίου.