Έτοιμο το ηλεκτρικό Ford Tourneo Custom (Video)


Η Ford έχει απόλυτα έτοιμο το νέο ηλεκτρικό επαγγελματικό της όχημα και λίγο πριν την παρουσίαση του μας δίνει μια πρώτη γεύση με ένα teaser βίντεο και φωτογραφίες.

  • 24/4/2022

Η Ford επιβεβαίωσε και επίσημα ότι στις 9 Μαΐου θα γίνει η πρεμιέρα του νέου της ηλεκτρικού βαν Tourneo Custom, που είναι και το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της επαγγελματικό μοντέλο μετά το ηλεκτρικό E-Transit, το οποίο ήδη μπήκε στην παραγωγή.

Το νέο ηλεκτρικό βαν της Ford μας δίνει μία πρώτη γεύση για την εμφάνιση του μέσα από ένα teaser βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία. Το Tourneo Custom θα είναι ένα από τα πέντε συνολικά ηλεκτρικά βαν που θα παρουσιάσει η Ford Pro μέχρι το 2024.

Είναι μέρος της συμφωνίας με την Volkswagen και βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του νέου Volkswagen ID. Buzz Cargo, στην οποία και θα βασιστεί και το επόμενο VW Transporter. Με το ηλεκτρικό E-Transit να βρίσκεται ήδη στην παραγωγή, η Ford Pro (το τμήμα των επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας) ετοιμάζει άλλα τέσσερα ηλεκτρικά βαν που θα συνθέσουν την νέα γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων της.

Σχεδιαστικά θα υπάρχουν αρκετές διαφορές με το αδελφό VW ID. Buzz, όπως φαίνεται και από το teaser βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ford. Η μεγάλη διαφοροποίηση είναι η εντυπωσιακή φωτεινή «υπογραφή» στην πρόσοψη με την μπάρα LED να διατρέχει όλο το πλάτος του εμπρός μέρους και να ενώνει τους προβολείς. Επίσης ξεχωρίζει και ένα μικρό φωτιζόμενο σήμα “e” στην μάσκα. Πίσω, τα κάθετα LED φώτα, δίνουν το μοναδικό τόνο διαφοροποίησης της εταιρικής ταυτότητας του μοντέλου.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού Tourneo Custom, αλλά το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιεί το ίδιο πακέτο μπαταριών του VW ID. Buzz με ενεργειακή χωρητικότητα 77 kWh και μέγιστη αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων.

Η Ford έχει ανακοινώσει ότι τα νέα Transit και Tourneo Custom θα κατασκευάζονται στην Τουρκία από το 2023, ενώ τα μικρότερα Transit και Tourneo Courier θα ακολουθήσουν το 2024.