Έτσι θα μοιάζει η νέα BMW M5 Touring (photos)


Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε ότι η επόμενη M5 θα κυκλοφορήσει και σε station wagon αμάξωμα, με την παρουσίασή της να πραγματοποιείται το 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 30/6/2023

Πριν από λίγες μέρες, η BMW ανακοίνωσε επίσημα ότι η νέα M5 δε θα είναι διαθέσιμη μόνο σε αμάξωμα sedan, αλλά και station wagon, με την Touring να παρουσιάζεται το 2024.

Μάλιστα, συνόδεψε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση με teaser φωτογραφίες. Και αν στη βασική το αμάξωμα ήταν πλήρως καλυμμένο με ύφασμα, σε ορισμένες από αυτές, ήταν «απλά» καμουφλαρισμένο, έχοντας ορατό μεγάλο τμήμα του, στο πλάι και στο πίσω μέρος.

Αξιοποιώντας αυτά τα δεδομένα, οι σχεδιαστές του kolesa.ru έκαναν αυτό που ξέρουν ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο: Δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή για το πώς θα είναι το μοντέλο παραγωγής, έχοντας και ως δεδομένη την πρόσφατη παρουσίαση της «απλής» Σειράς 5 με το sedan αμάξωμα, αλλά και των καμουφλαρισμένων πρωτότυπων της 7ης γενιάς M5 sedan που ήδη δοκιμάζονται.

Στη δική τους ερμηνεία, οι Ρώσοι υπολογίζουν ότι μέχρι τις κολόνες B δε θα υπάρχει διαφοροποίηση από την επερχόμενη M5 sedan. Έτσι, σχεδίασαν ανάλογα «εντυπωσιακούς» θόλους, «επιθετικό» εμπρός προφυλακτήρα και μια μοναδική μάσκα με οριζόντιες ράβδους.

Όσο για το πίσω μέρος, εμπνεύστηκαν διαφορετικά φωτιστικά σώματα αλλά «με φιλοσοφία BMW», όπως αναφέρουν παραπέμποντας στις teaser φωτογραφίες. Τέλος, δεν παρέλειψαν το μεγάλο διαχύτη με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, η έκδοση Touring θα διαθέτει ένα εντελώς νέο και μερικώς εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Τα γνώριμα σπορ χαρακτηριστικά M, μαζί με τεχνολογία πλαισίου ρυθμισμένη με ακρίβεια και εμπλουτισμένη με καινοτόμα συστήματα θα συμβάλουν στη δυναμική οδήγηση.

Η πρώτη BMW M5 Touring κυκλοφόρησε το 1992 βασισμένη στη δεύτερη γενιά της BMW M5 Sedan και έκτοτε αντιπροσωπεύει έναν συνδυασμό υψηλών επιδόσεων και καθημερινής πρακτικότητας σε τέσσερις τροχούς. Το 2007, η BMW M πρόσθεσε επίσης μια έκδοση Touring στην τέταρτη γενιά της BMW M5. Σήμερα, το επιτυχημένο λανσάρισμα της πρώτης BMW M3 Competition Touring με M xDrive υπογραμμίζει επίσης την υψηλή απήχηση αυτής της ειδικής φιλοσοφίας οχήματος στην premium μεσαία κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Οι δοκιμές των πρώτων πρωτοτύπων της νέας BMW M5 Touring θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας, καθώς και σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους γύρω από το Μόναχο και στο αρχηγείο της BMW M στο Garching.

Η ολοκληρωμένη εφαρμογή και δοκιμή των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια και για τη νέα BMW M5 Touring, μεταξύ άλλων, στο Nordschleife του Nürburgring, με στόχο την εξασφάλιση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ των σπορ επιδόσεων στην πίστα και της ανώτερης οδηγικής άνεσης στην καθημερινή οδήγηση και σε μεγάλες αποστάσεις.