Έτσι θα μοιάζει το νέο Skoda Octavia (photos)


Το επιτυχημένο οικογενειακό αυτοκίνητο της Skoda ετοιμάζεται να ανανεωθεί το 2024, με νέα σχεδιαστικά στοιχεία και αναβαθμισμένο εσωτερικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 23/8/2023

Η Skoda έχει ήδη ανακοινώσει ότι η νέα Octavia θα παρουσιαστεί εντός του 2024 και πριν από λίγες μέρες σάς παρουσιάσαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες από δύο πρωτότυπα να δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους.

Με αφορμή τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, οι σχεδιαστές του kolesa.ru «άρπαξαν την ευκαιρία» για να προσφέρουν στον κόσμο τη δική τους ερμηνεία για τη σχεδίαση του τελικού αμαξώματος παραγωγής.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, μπορεί να αποδειχθούν αρκετά χρήσιμοι καθώς τα πρωτότυπα που οι συνεργάτες μας εντόπισαν την τελευταία φορά, στην έκδοση Combi, είχαν καμουφλάζ στις δύο άκρες του αμαξώματος.

Οι Ρώσοι βασίστηκαν στις «πληροφορίες» που είναι ήδη ορατές, όπως για παράδειγμα το περίγραμμα του νέου εμπρός προφυλακτήρα με την οριζόντια εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος και τα κάθετα ένθετα στις άκρες, με το ιδιαίτερο σχήμα. Έτσι, σχεδίασαν ανάλογα τους προβολείς, εκτιμώντας ότι από τη στιγμή που πρόκειται για facelift έκδοση και όχι 5η γενιά, θα διατηρήσουν το σχήμα τους, αλλά θα έχουν νέα εσωτερικά γραφικά LED.

Παράλληλα, αναβάθμισαν και τη μάσκα, τοποθετώντας κάθετα «πηχάκια» σε ελαφρώς τροποποιημένο σχέδιο. Ανάλογες διαφοροποιήσεις εφάρμοσαν και στο πίσω μέρος, με νέα γραφικά στα φώτα LED και μια φωτεινή λωρίδα εμπνευσμένη από τα νέα Scala και Kamiq που παρουσιάστηκαν την 1η Αυγούστου. Επιπλέον, σχεδίασαν και νέο προφυλακτήρα.

Σε «φρεσκάρισμα» μοντέλου στο μέσο της ζωής του, οι αλλαγές στο πλάι είναι ελάχιστες, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της νέας Octavia. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχουν ζάντες νέας σχεδίασης. Αυτό που έχουμε διαπιστώσει, πάντως, από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, είναι ότι το εσωτερικό θα είναι αναβαθμισμένο, με μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment και εφαρμογή των τελευταίων τεχνολογιών από τη «μητρική» Volkswagen.

Όπως ισχύει σε όλες τις Octavia, οι χώροι θα είναι πλούσιοι για επιβάτες και αποσκευές, ενώ όσοι θέλουν ακόμα μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ θα μπορούν να επιλέξουν την station wagon εκδοχή (Combi). Τέλος, τα κινητήρια σύνολα αναμένεται να διατηρηθούν, οπότε θα υπάρχει πλήρης γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel (mild και plug-in hybrid).