EuroNCAP: Πέντε αστέρια για τα νέα κινεζικά μοντέλα (Video)


Στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του EuroNCAP, τα κινεζικά Lynk & Co 01 και NIO ES8 διακρίθηκαν καθώς απέσπασαν πέντε αστέρια αναφορικά με την ενεργητική και παθητική ασφάλεια που παρέχουν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/9/2021

Οι Κινέζοι, πλέον, έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα ασφαλείας που διέπουν την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και έχουν δημιουργήσει οχήματα τα οποία πληρούν τους αυστηρούς κανονισμούς ασφάλειας που απαιτεί ο σύγχρονος αγοραστής.

Ο EuroNCAP διεξήγαγε δοκιμές πρόσκρουσης σε δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία προορίζονται για την αγορά της Ευρώπης. Το πρώτο είναι το Lynk & Co 01, ένα crossover/SUV μοντέλο με κινητήρα υβριδικής διάταξης και το δεύτερο το αμιγώς ηλεκτρικό NIO ES8. Και τα δύο σημείωσαν ψηλή βαθμολογία και τους απονεμήθηκε η διάκριση των πέντε αστέρων

Αναλυτικότερα, το Lynk & Co 01 σημείωσε επίδοση 96% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 87% στην ασφάλεια των παιδιών, 71% στην ασφάλεια πεζών και άλλων χρηστών του δρόμου και 81%αναφορικά με τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού τα οποία περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Αντιστοίχως, για το NIO ES8, το εξαθέσιο εκτός δρόμου μοντέλο, τα στελέχη του EuroNCAP το αξιολόγησαν με 82% στην ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, 84% στην ασφάλεια των παιδιών, 72% στην ασφάλεια πεζών και άλλων χρηστών του δρόμου και 82% αναφορικά με τα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του.

Παρακάτω μπορούμε να δούμε το βίντεο από τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP και για το NIO ES8.